Goath – III: Shaped By The Unlight

Zo! Een album dat live werd ingespeeld in de studio met zo weinig mogelijk technische correcties. Lekker rauw en puur dus, iets wat je niet vaak meer tegenkomt tenzij je je releases koopt in de krochten van de Hel. Lekker gortige, vettige death en black metal van het onzuiverste water. Dat is hetgene wat deze Duitsers van Goath ook op hun derde volwaardige album brengen. III, Shaped By The Unlight is de opvolger van II, Opposition, als je tenminste het live album Live Supremacy uit 2019 even niet meetelt.

En het mag gerust gezegd en geschreven worden, dit gaat er in als zoete koek, een verse witte boterham met choco of een grote friet met zoete mayonaise en een garnaalkroketje. Deze drie echte venten brengen een Deicide-achtige vorm van black metal. De stembanden die vooral grunts en screams produceren, zijn weliswaar niet zo giftig als het arsenaal stembanden van Glen Benton en ook de drumpartijen zijn niet zo weergaloos als deze van Steve Asheim, maar toch.


Goath raast en blaast door deze plaat dat het een lieve lust is. Goed opletten is de boodschap, of alles is alweer gepasseerd nog voor je bloed of tieten kunt roepen. De twee eerder lange openingsnummers worden vakkundig gebracht, zonder compromis. Het kortere Shaped By The Unlight is een wat thrashy aanvoelend smerig kort nummer. Dissolving Flesh Redemption wordt gebracht zoals het hoort op muzikaal gebied. De wat eigenaardige keelresonanties brengen wel iets aparts. Het moet gezegd dat de vellenmepper van dienst, Serrator, de ketels, pannen en deksels ook wel weet staan. De Duivelse variaties die hij brengt zijn van een subliem niveau en wanneer je dan het begin van Epitome Of Perpetual Rage hoort, dan weet je zeker dat Deicide, Morbid Angel en andere gelijkgestemden veelvuldig op de draaitafel gelegen hebben bij deze heren. En dat is absoluut geen schande.

Gewoon oerdegelijke smerigheid, klaar en helder! Bloed en … !

Score:

80/100

Label:

Van Records, 2021

Tracklisting:

 1. Symbiosis Of Vengeance And Guilt
 2. Pretending To Serve While Raping
 3. Shaped By The Unlight
 4. Dissolving Flesh Redemption
 5. Epitome Of Perpetual Rage
 6. Smoltification
 7. Clitless Loyalty
 8. Perception
 9. Impregnated with Black Fire

Line-up:

 • Serrator – Drum
 • Nils Fjandannson – Bas, zang
 • Goathammer – Gitaar, zang

Links: