Gnaw Their Tongues – I Speak the Truth, Yet with Every Word Uttered, Thousands Die

Veertien. Album nummer veertien is dit van Gnaw Their Tongues. Sinds 2006. Reken en tel daarbij nog eens pakweg twintig andere releases en je hebt een halve kast nodig voor deze band alleen, wanneer je diehard fan bent. Die bestaan wel degelijk, vergis je niet. Daar sta je dan als vrouw die ruimte wil maken voor een naaitafel of rekje voor fotoboeken. Ik hou het voornamelijk bij digitale bestanden want die kast zit nu al te vol, ook zonder naaitafel. Consouling Sounds brengt deze uit, dan weet je dat het geen leftovers betreft.

Geef ons kernwoorden, hoor ik jullie denken. Slechte dag daarvoor, want Gnaw Their Tongues valt niet te vatten in enkele woorden. Black noise, dat zou te gemakkelijk zijn. Hiphop, dat zou niet kloppen. Mories proves he’s the master of all that’s dark and ugly, pulling you into a claustrophobic atmosphere of crushing drones and eerie ambience. Dat staat er te lezen op de website van Consouling Sounds. Ik weet niet wie de competitie is, maar Mories eindigt sowieso hoog in de lijst van lelijke muziekmakers. Wat hij op deze plaat presteert is wederom wenkbrauwverhogend. Een soundtrack van een alien invasie en Japanse horror, genre Black Water en The Grudge. Abruptum “self-torture” geluidsterreur met veel noise en drones, machinale soundscapes en een blackmetalgitaargeluid. Kortsluiting hangt in de lucht net als het geluid van irritant zoemende TL-lampen en nucleaire straling, waar The Body achtergelaten werd. White Void Black Wounds is een van de meest extreme dingen die ik al heb mogen ontdekken van Gnaw Their Tongues, een chaotische vermorzelaar waar geen speld tussen te krijgen valt, een vernietigingsmachine zonder mededogen, een muzikale holocaust.

Deze ziekte zet zich 35 minuten lang verder en penetreert daarbij ieder gevoel van menselijkheid dat in je zit om het vervolgens uit te dagen en achter te laten als een zongedroogde tomaat. Vlug een beetje Pet Shop Boys luisteren hierna om terug op peil te komen lijkt me een goeie zaak.

Opnieuw: niet bestemd voor 97% van alle lezers hier. Maar toch vooral proberen uit nieuwsgierigheid.

Score:

80/100

Label:

Consouling Sounds, 2020

Tracklisting:

  1. I Speak the Truth, Yet with Every Word Uttered, Thousands Die
  2. Purity Coffins
  3. White Void Black Wounds
  4. To Rival Death in Beauty
  5. Here Is No Corruption
  6. Abortion Hymn
  7. A Sombre Gesture in the Faint Light of Dusk
  8. Shall Be No More

Line-up:

  • Mories – Alles

Links: