Glasgow Coma Scale – Enter Oblivion

De Glasgow Coma Scale is een neurologische methode om de mate van een comateuze toestand te beoordelen. Mocht je een keer te veel gezopen hebben, dan is dit een prima plaat om je uit je ‘coma’ te laten ontwaken.

De band met dezelfde naam bestaat al sinds 2011 en is opgericht door twee broers, Piotr en Marek Kowalski. In de tussentijd heeft de band sinds de oprichting slechts één EP afgeleverd, genaamd Apophenia. Hoog tijd dus voor een volledig album.

De plaat draagt de titel Enter Oblivion en opent met het nummer Sonda. Een nummer dat zich kenmerkt door heerlijk gitaarspel, met name aan het einde. Met Ghost Not Found is de zware baspartij lekker aanwezig, wat het nummer een duister randje geeft in een wirwar van het frisse en luchtige gitaargeluid. De plaat luistert makkelijk weg en de post-rock wordt in hapklare brokken voorgeschoteld. Ook hoor je naar mate je het album vaker gaat luisteren verschillende kleine elektronische accenten in de muziek, wat zeker het ontdekken waard is.

Dat de band iets kan, is wel te horen op deze plaat. Het zit instrumentaal allemaal prima in elkaar en ook het opnamegeluid is zeer goed. Wat Glasgow Coma Scale  aflevert, is niet totaal nieuw of helemaal geweldig, maar voor een debuutalbum is het wel van een goede kwaliteit. Ik ben daarom erg benieuwd hoe deze band zich zal ontwikkelen binnen zijn genre. Voor de post- en/of psychedelische rockfan dus een band om in de gaten te houden.

Score:

75/100

Label:

Fluttery Records, 2016

Tracklisting:

  1. Sonda
  2. Southern Crosses
  3. Northern Wastes
  4. Venice Calling
  5. Ghost Not Found
  6. Silent Bird
  7. Birthland

Line-up:

  • Piotr Kowalski – Gitaar
  • Marek Kowalski – Bas
  • Helmes Bode – Drums

Links: