Gioeli & Castronovo – Set The World On Fire

Johnny Gioeli kennen we van bands als Axel Rudi Pell en Crush 40. Deen Castronovo heeft een indrukwekkend lijstje bands achter zijn naam, onder andere Journey, Dead Daisies, Revolution Saints en Bad English. De heren kennen elkaar van hun samenwerking in de band Hardline waar beide heren op het debuutalbum speelden. Blijkbaar beviel de samenwerking van begin jaren negentig zo goed dat ze besloten met z’n tweeën een album op te nemen.

De twaalf nummers op Set The World On Fire liggen in het verlengde van het werk van het eerste Hardline-album (Double Eclipse), met daarbij wat elementen van een Bon Jovi in haar succesvolste periode. Beide heren nemen plaats bij de microfoon en die wisselwerking werkt gewoon goed. Op de cover van Lady Antebellum‘s Need You Now, horen we zelfs nog een dame zingen. Ik ben er niet achter gekomen wie deze dame is, maar het nummer is wel goed gecoverd. Je herkent duidelijk het origineel, maar de band heeft er echt een eigen draai aan gegeven. Een dikke drie kwartier gaan we op een achtbaan van up-tempo nummers, mid-tempo en uiteraard enkele ballades terwijl niet alleen beide hoofdrolspelers, maar ook de rest van de band laat horen over een goede beheersing van de instrumenten te beschikken.

Mocht je zin hebben in een album vol vrolijke, melodieuze rock, heb je hier een voltreffer. Niks origineels want alles is in dit genre al vele malen gedaan, echter is het wel van hoge kwaliteit. Uitermate geschikt voor liefhebbers van Hardline, Revolution Saints of Journey!

Score:

80/100

Label:

Frontiers Music srl., 2018

Tracklist:

 1. Set The World On Fire
 2. Through
 3. Who I Am
 4. Fall Like An Angel
 5. It’s All About You
 6. Need You Now
 7. Ride Of Your Life
 8. Mother
 9. Walk With Me
 10. Run For Your Life
 11. Remember Me
 12. Let Me Out

Line-Up:

 • Johnny Gioeli – Zang
 • Deen Castronovo – Zang, Drums
 • Alessandro Del Vecchio – Keyboards
 • Mario Percudani – Gitaar
 • Nik Mazzucconi – Bas

Links: