Gingerpig – Hidden From View

Gingerpig – Hidden From View

Suburban Records, 2013

Deze tweede uitspatting van Gingerpig laat na twee luisterbeurten al een betere indruk achter dan het niet misselijke debuut van de band van Boudewijn Bonebakker (ex-Gorefest). En dat is op zijn minst frappant wanneer je in ogenschouw neemt dat Jarno van Es die het debuut opluisterde met fel Hammond-werk niet meer van de partij is. Opener Run is echter duidelijk: ook op Hidden From View is de voorloper van de synthesizer nog prettig, maar minder prominent, aanwezig.

Hidden From View laat een band horen die qua composities aanzienlijk is gegroeid. Ook Bonebakker als zanger verrast mij positief. Niet direct een hoogvlieger, maar zijn Chris Cornell-achtige timbre komt naturel over. ’s Mans voorliefde voor seventies rock is natuurlijk niet nieuw (Gorefest experimenteerde hier op Soul Survivor al mee), maar net als zijn zang komen de composities op Hidden From View ongedwongener, natuurlijker en spontaner over.

De negen nummers kennen allen een duidelijk ijkpunt. Hetzij in riff of refrein. Doordat de nummers niet overdreven lang duren blijft de vaart er prima in zitten. Invloeden van Thin Lizzy, AC/DC (Nothing) en southern rock à la Allman Brothers of Lynyrd Skynyrd vormen de basis van de muziek. Ook de oude bluesy Black Sabbath hoor ik terug. Echte hoogte- of dieptepunten kent Hidden From View niet. Al zijn het uiterst relaxte A Touch en het avontuurlijke Oceans mijn persoonlijk favorieten.

Tracklisting:
gp

 1. Run
 2. Dangling Man
 3. Backlash
 4. A Touch
 5. Nothing
 6. Oceans
 7. Smile
 8. Pride
 9. Ugly Heart

Line-up:

 • Boudewijn Bonebakker – zang, gitaar
 • Maarten Poirters – drums
 • Sytse Roelevink – bas

Links: