Gingerpig – Ghost On The Highway

Gingerpig – Ghost On The Highway

Suburban, 2015

Een kleine twee jaar geleden besprak ik Hidden From View, het tweede album van Boudewijn Bonebakker’s retro-act Gingerpig. Muzikaal erg geslaagd, verder weinig meer van gehoord. Ik verwacht een zelfde lot voor Ghost On The Highway.

Niet dat deze derde langspeler tegenvalt of zelfs slecht is. Nee, de klasse druipt ook weer van dit album af. Alleen is het lastig om in dit genre succesvol te zijn zonder je als band (zoals Rival Sons) helemaal kapot te touren. De muziek dan. Die is niet veel veranderd. De invloeden komen nog steeds uit de vroege jaren zeventig hardrock. Ook nu hoort de luisteraar weer een aangenaam amalgaam van bands als Whisbone Ash, Lynryd Skynryd, en de oude Thin Lizzy (Burning Up The Road had op Vagabonds Of The Western World kunnen staan). Het geluid is nostalgisch, de riffs neigen nu en dan naar stoner (Stay Down). Echt heel expliciet wordt Gingerpig echter nergens in het adoreren van oude helden. Dat siert de plaat. Evenals de meer dan prettige solo’s van Bonebakker. Het wordt nergens schaamteloos, maar blijft smaakvol. Oké, A Lifetime Of Murder doet wel erg denken aan AC/DC, maar het is de heren vergeven.

Met Ghost On The Highway bestendigt Gingerpig haar status. Veel nieuwe zieltjes zullen er niet mee gewonnen worden, maar oude zielen als ondergetekende kunnen hier weer prima mee uit de voeten. Ideale autorijmuziek, dat ook. Op naar het kwartet.

Tracklisting:
gingerpig

 1. The Nature Of The Fool
 2. Five River Swamp
 3. Stay Down
 4. Hear Me
 5. Ghost On The Highway
 6. Brace Before The Fall
 7. Burning Up The Road
 8. A Lifetime Of Murder
 9. The Dog At The Gate

Line-up:

 • Boudewijn Bonebakker – zang, gitaar
 • Maarten Poirters – drums
 • Sytse Roelevink – bas

Links: