Gigan – The Order of the False Eye

Gigan – The Order of the False Eye
Napalm Records, 2008

Om te beginnen: Gigan bestaat uit Randy en Eric van (ex-)Hate Eternal en een waanzinnige drummer. Ik kan ze niet in een genre steken, eclectische death metal dan maar. Na hun EP vorig jaar is dit hun debuutlangspeler. Wat ze in hemelsnaam gerookt en/of gespoten en/of geslikt hebben weet ik niet, maar het resultaat ervan is The Order of the False Eye.

Je hebt zo van die reviews die je niet snel genoeg kan schrijven. Deze bijvoorbeeld. De cd is zo waanzinnig sterk dat je over elk nummer een review kunt maken. Men mixt de snelheid en complexiteit van Hate Eternal met mathcore-invloeden (denk Ion Dissonance, The Dillinger Escape Plan, Genghis Tron, …) en progressieve/technische klanken (Capharnaum). Dit Gigan is grandioos. Brute “death mathel”. De sfeer die gecreëerd wordt benadert bij wijlen Morbid Angel, geen koud kunstje dus!

Eerder dit jaar passeerden de Portal-cd’s, en nu deze Gigan. Beiden zijn ze bizarre en psychedelisch aandoende death metal, beiden sterk aan te raden, en toch immens verschillend van elkaar. Wie niet bang is om verslonden en ontvoerd te worden door een muzikale deeltjesversneller raad ik deze van ganser har(d)te toe. Subliem!

Tracklist:

  gigan

 1. Undead Auditory Emanations
 2. Occult Rites of the Uumpluuy
 3. Still Image Symphomy
 4. Imprisoned Within Duality
 5. Hiding Behind the House of Mirrors
 6. Chrysalis
 7. Interstellar Inversion if Consciousness
 8. Space Coffin Hallucinations

Line-up:

 • Eric Hersemann – Lead en rhythm guitars, bass, abstracte sounds
 • Randy Piro – Rhythm guitars, lead vocals, abstract sounds
 • Danny Ryan – Drums

Links: