Genius Ultor – Nic Co Boskie Nie Jest Mi Obce

Genius Ultor – Nic Co Boskie Nie Jest Mi Obce
Arachnophobia Records, 2014

Ik heb een speciale band met Genius Ultor. Toen ik in 2011 het debuutalbum Dzie? Nocy in handen kreeg, bleek het ding al een jaar oud te zijn. Nu viel een hele tijd geleden album nummer twee, Nic Co Boskie Nie Jest Mi Obce, op de mat en is het aan mij om er veel en veel te laat nog wat zinnigs over te zeggen. We treffen elkaar continu te laat. De doofpot is te min voor deze Polen, daarom dat ik me er toch nog aan waag.

Dit trio is namelijk lekker vies en maakt dus ook vieze metal. Denk aan zwartgeblakerde thrash met de rauwheid van oeroude Absu (met name omwille van het gitaargeluid). Rammelende blastbeats (Pijany Krwi? is exemplarisch), thrashy riffs en ook niet bepaald onbelangrijk: een doorgeslagen zanger die nog authentieke woede uitbraakt. Zijn stemgeluid ligt vrij hard in het geheel, wat voor sommigen een storende factor kan zijn, maar mijns inziens past dit zeker bij het toch al rauwe geluid van de band. Helaas zijn de Polen niet geweldig vertegenwoordigd op de social media kanalen, maar filmpjes genoeg:

Alles is in het Pools, en in het geval van Genius Ultor maakt dat de boel alleen maar meer illuster. Het is ook om die reden dat ik dit album nog met regelmaat en plezier zal opzetten. Totaal niks nieuws onder de maan, maar dat kan soms juist zo lekker zijn. Een band zonder issues, zonder problemen en lekker makkelijk in het gehoor; wat wil een man nog meer?

Tracklisting:
 Genius Ultor - Nic Co Boskie Nie Jest Mi Obce

  1. Nic Co Boskie Nie Jest Mi Obce
  2. Koniec Wszystkiego Co Znamy
  3. Zwyci?stwo
  4. Kataryniarz
  5. Pijany Krwi?
  6. Z?o Przenaj?wi?tsze
  7. Krew Nie Woda

Line-up:

  • Zgorzel – Basgitaar
  • Kra – Drums
  • Wirus – Gitaar, Vocalen

Links: