Garigha – The Infinity Of Trees

Als kind had ik een buurvrouw die Trees heette. Nooit geweten dat ze oneindig was. Oké, ik weet: humor en black metal hebben weinig gemeen (of het moet de kleur zwart zijn) maar ik kon het niet laten. Voor de rest zal ik serieus blijven. Ene M. uit Polen doet dat met Gorigha namelijk ook. Ergens tussen 2020 en 2021 nam hij dit debuut in zijn eentje op. M. speelt alle instrumenten dus zelf, behalve de drums want die komen uit de computer.

Muzikaal wordt vrij snel duidelijk dat het zwaar leunt op oude Immortal en Darkthrone. Vooral het stemgeluid doet erg denken aan Abbath. Verder zit de muziek van Garigha niet al te moeilijk in elkaar. Een tremoloriffje hier, een blastbeat daar en wat hees blackmetalgeschreeuw er overheen et voilà, dat is Garigha in een notendop. De riffs blinken niet uit in vernuft en worden vaak herhaald maar dat draagt alleen maar bij aan de sfeer.

The Infinity Of Trees duurt ruim een uur. Als je je dan bedenkt dat de drie intro’s (In The Forest, Burial Of The Days Of Yore en het titelnummer) samen drie minuten duren dan weet je dat je te maken hebt met lange nummers. Iets te lang als je het mij vraagt want het wordt na drie kwartier echt teveel van het goede. Het was beter geweest de nummers in te korten en daarmee sneller ter zake te komen. Het feit dat er wat het drumwerk betreft gebruik gemaakt is van elektronica wordt tegen het einde van dit album opvallender en daarmee licht storend. De Zware Burzum-vibe in The New Life Blossoms tilt The Infinity Of Trees wel naar een hoger niveau.

Volgende keer graag nummers van rond de vijf minuten met meer variatie, de Burzum-invloeden meer naar voren laten komen en met een echte drummer werken en dan kan Garigha de positie in de underground verstevigen. Oh, en een label dat het degelijk support gaat daarbij ook helpen. Hapt u maar toe underground blackies en labels.

Score:

67/100

Label:

Eigen beheer, 2022

Tracklisting:

  1. In The Forest
  2. Last Days Here
  3. Burial Of The Days Of Yore
  4. Dreadful Cold
  5. A Pain That Lasts Eternally
  6. Hidden In The Woods Made Of The Past
  7. The Infinity Of Trees
  8. The New Life Blossoms
  9. Between The Misty Mountains

Line-up:

  • M. – Zang, gitaar, basgitaar

Links: