Gama Bomb – Sea Savage

Het is tijd voor het zevende album van de Noord-Ierse thrashmetalband Gama Bomb. Sea Savage is deze keer de titel en een ieder die een van de vorige albums heeft beluisterd kan eigenlijk al stoppen met lezen en aan de hand van zijn/haar bevinding van die ervaring dit album aanschaffen of negeren.

Voor het vorige album, Speed Between The Lines, gebruikte ik de omschrijving ‘Judas Priest op dubbele snelheid’ en ik kan nog steeds achter die omschrijving staan. Gama Bomb is namelijk zo’n band met een zeer herkenbaar geluid. Bands met een dusdanig herkenbaar geluid, zoals AC/DC en Mötorhead, krijgen met elk nieuw album weer hetzelfde commentaar te horen van zowel de voor- als de tegenstanders: ‘Elk album klinkt hetzelfde!’

Luistert u nu even naar bijgevoegde video… Gedaan? Mooi! Beviel hetgeen u hoorde? Opzwepende thrash met invloeden van bands als Overkill en Exodus voorzien van heldere, gillende zang. Ja? Dan kunt u zonder aarzeling dit album aanschaffen, want Sea Savage geeft 40 minuten van dezelfde opzwepende thrash met invloeden van bands als Overkill en Exodus voorzien van heldere, gillende zang. Maar dat wist u waarschijnlijk al.

Sea Savage is een voorspelbaar album van Gama Bomb. Iets wat we na de vorige zes al lang wisten. Ook wisten we eigenlijk al wel dat er kwalitatief weinig op aan te merken is en dit album dus een dikke voldoende scoort. Ik kopieer deze tekst alvast voor het volgende album en dat is prima!

Score:

75/100

Label:

Prosthetic Records, 2020

Tracklisting:

 1. Judo Killer
 2. Sea Savage
 3. Miami Supercops
 4. She’s Not My Mother, Todd
 5. Iron Blood
 6. Lords of the Hellfire Club
 7. Sheer Khan
 8. Rusty Jaw
 9. Monsterizer
 10. Ready, Steady, Goat!
 11. Electric Pentacle
 12. Gone Haywire

Line-up:

 • Philly Byrne – Zang
 • Domo Dixon – Gitaar
 • John Roche – Gitaar
 • Joe McGuigan – Basgitaar
 • James Stewart – Drums

Links: