Furies – Fortune’s Gate

De Franse groep Furies begon in 2013 als band met alleen maar vrouwen. In 2016 wordt besloten om toch van dat concept af te wijken en worden twee mannelijke gitaristen, één linkshandig en één rechtshandig, gerekruteerd. In 2017 brengt de band een demo uit onder de naam Unleash The Furies, welke de band vooral in eigen land de nodige aandacht oplevert. Nu is er dus een volwaardig debuut album.

Een mengeling van hardrock, heavy metal en thrash is hoe de band haar eigen geluid omschrijft op Fortune’s Gate. Zelf zou ik thrash vervangen voor power metal omdat ik meer melodieuze snelheid hoor en weinig agressie. Zangeres Lynda heeft een weinig uniek  geluid dat onmiddellijk afgewisseld zou kunnen worden met dat van andere zangeressen zoals die van Burning Witches of Thundermother. Qua sound zit de band ook in ongeveer hetzelfde straatje als beide genoemde bands.

Ook op muzikaal gebied laat de band niet iets heel bijzonders horen. Niet dat het slecht is, maar vooral middelmatig in de zin dat het allemaal al eerder gedaan is. De productie is heel goed gedaan waardoor alle elementen goed overkomen voor de luisteraar zonder dat het geheel dichtgetimmerd klinkt. Al met al krijgt Fortune’s Gate een voldoende van mij. Voor een groot gedeelte komt dit door de productie. Als de band wat meer weet te verrassen in de toekomst kan hij nog best hoge ogen gooien.

Score:

70/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

 1. You & I
 2. The Fortune’s Gate
 3. Voodoo Chains
 4. Antidote
 5. Delusions of Daylight
 6. Never Say Die
 7. Superstition
 8. Prince of the Middle East
 9. Fire in the Sky
 10. Unleash the Furies

Line-up:

 • Zaza Bathory – Drums
 • Lynda Basstarde – Zang, Bas
 • Billy Lazer – Gitaar
 • Sam Flash – Gitaar

Links: