Funeral Sun – The Dragging

In 2015 kwam er na vier albums een eind aan de Spaanse band Horn of the Rhino. Zanger/gitarist Javier Gálvez is niet bij de pakken neer gaan zitten en besloot vrij snel om nieuwe nummers te gaan schrijven. Die zijn echter pas recent opgenomen, want er is nu sprake van een echte band met de naam Funeral Sun. Middels de EP The Dragging is daar dan nu het eerste levensteken.

De eerste vraag die gesteld kan worden, is dat als er sprake is van meer nummers, waarom de EP er dan maar slechts twee bevat. Ondanks een speelduur van veertien minuten is dat dan best wel weinig. Het begin van openingsnummer Let Them Bleed zet de klok direct 35 jaar terug, het is net alsof we The Tempter van Trouble horen, maar dan wel met andere zanglijnen. De licht knauwende stem van Javier zorgt er in ieder geval voor dat je niet spontaan de “verkeerde” tekst mee gaat zingen. Net iets over de helft gaat Javier over op een andere riff, waarmee er een lang instrumentaal en monotoon depressief einde komt aan dit nummer. The Dragging is het tweede nummer, dat op een gezapig tempo gebracht wordt. Hierbij vallen vooral de afwijkende gitaarsolo’s aan het eind op. Dat is niet zo heel vreemd, aangezien deze worden verzorgd door Rob Barnett (Cannibal Corpse).

Op basis van twee nummers is het lastig oordelen of we met Funeral Sun er weer een goede nieuwe doomband bij hebben, dat is de tweede vraag die we kunnen stellen. Laten we het voorlopig maar even houden op gematigd positief. Deze EP is overigens uitgebracht als 12”, naast de onvermijdelijke digitale uitvoering.

Label:

Godbox Records, 2018

Tracklisting:

  1. Let Them Bleed
  2. The Dragging

Line-up:

  • Javier Gálvez – Zang, Gitaar
  • M. González – Bas
  • Xanpe – Drums

Links: