Funeral Fullmoon – Revelation of Evil

Het is 1994, ergens in het Noorden van Europa, en een tiener is op zoek naar een op dat moment nog coole bandnaam en schuilnaam. De bandnaam wordt Funeral Fullmoon en het alias Magister Nihilifer Vendetta 218. Dat is toch geweldig, of niet? De muziek die de tiener wil spelen heeft niet veel liefhebbers, dus alles moet zelf gedaan worden. Drummen gaat nog niet zo heel lekker, maar we erkennen de moeite die er in gestopt is. De tiener weet niet dat er in 2018 een heuse vinylrelease uitkomt van dit weinig memorabele, en dus cult, debuut.

Goed, dit had het intro moeten zijn, maar feit is dat deze band in 2018 is begonnen. Normaal laat ik dit links liggen. We kennen allemaal echt letterlijk 248 bands die zo’n release uitbrengen, liefst op tape. Funeral Fullmoon heeft echter een ‘maar’, en dat is dat de band uit Chili komt. En dan kijk je daar toch anders tegen aan. Was dit een Europees bandje geweest, dan had ik er om gelachen, want echt heel goed is het niet. Mid-tempo black, want zoals gezegd, het drummen gaat nog niet zo lekker, met dat typisch Zuid-Amerikaanse “cringy” Engels, en kazige songtitels.

Ik kan me niet voorstellen dat er een heel grote markt is, maar de honderdvijftig LP’s verkopen die de platenmaatschappij heeft gedrukt zal nog wel lukken. Ben je fan van de oude Judas Iscariot of Black Funeral, dan is dit best een luisterbeurt waard. En mocht je geen goede relatie met je schoonmoeder hebben, dan zou ik dit als kerstcadeau geven.

Score:

60/100

Label:

Inferna Profundus Records, 2020

Tracklisting:

  1. Perpetual Hate
  2. Cursed of my Poison Mind
  3. Secret of the Moon
  4. Revelation of Evil
  5. Cold is my Soul
  6. Malefic Incarnation
  7. Under the Shinning Moon
  8. Whispers of a Dark Dead

Line-up:

  • Magister Nihilifer Vendetta 218 – Zang, gitaar, basgitaar
  • Insepultor – Drums

Link: