Funeral For A Friend – Chapter And Verse

Funeral For A Friend – Chapter And Verse

Distiller Records, 2014

Het soort muziek dat deze inwoners van Wales van Funeral For A Friend maken is niet bepaald datgene dat de lezer van Zware Metalen zoekt. Het vorige album Conduit kreeg weliswaar een redelijk positieve review, maar de op Amerikaanse leest geschoeide posthardcore, ook weer op het nieuwe Chapter And Verse, zal wederom niet in het pulletje vallen.

Niet dat Chapter And Verse een slechte plaat is, in het genre zelfs goed te noemen, maar ook uw reviewer van dienst kan maar weinig met de korte, bijkans punky, -core nummers die bijna allemaal volgens hetzelfde recept zijn geschreven. Gelardeerd met emotionele, maar verstaanbare uitbarstingen van zanger Davies-Kreye. Hij doet me af en toe denken aan het opgefokte broertje van Adam Duritz (Counting Crows) bijvoorbeeld in You Shamed Be Ashamed Of Yourself. Het geluid is direct, de meezingrefreinen op bijvoorbeeld Pencil Pusher (eerste singel, we zijn benieuwd) doen denken aan een band als Pennywise, maar over de gehele linie blijft Funeral For A Friend trouw aan haar eigen geluid.

Chapter And Verse is goed voor een krap half uur makkelijk behapbare muziek. Het is degelijk, het zal live aanstekelijk werken, maar heel verrassend is het allemaal niet. Liefhebbers halen Chapter And Verse in huis, haters lopen er met een boog om heen. Veel verandert er toch niet op album nummer zeven.

Tracklisting
faf

 1. Stand by Me for the Millionth Time
 2. You’ve Got a Bad Case of the Religions
 3. Pencil Pusher
 4. You Should Be Ashamed of Yourself
 5. 1%
 6. After All These Years…Like a Lightbulb Going Off in My Head
 7. Modern Excuse of a Man
 8. Inequality
 9. Brother
 10. Donny
 11. The Jade Tree Years Were My Best

Line-up:

 • Matthew Davies-Kreye – zang
 • Kris Coombs-Roberts – gitaar, zang
 • Gavin Burrough – gitaar
 • Richard Boucher – basgitaar
 • Pat Lundy – drums

Links: