Fullmåne – Lurking in The Dark

Wat brengt de volle maan? Een nieuwe plaat van alleskunner Mad-Moonshine Mattis aka Pyromaniac aka Fullmåne. Deze punk-geïnspireerde black metal komt onder de vorm van een wel erg korte nieuwe schijf met als titel Lurking in The Dark. Niet dat de bovenvermelde heer al veel releases op zijn conto heeft. Enkel Pyroman, een demo uit 2018 en een korte EP, Haunting The Basement, staan op deze korte lijst. Ook deze release komt uit in eigen beheer en dat is misschien de reden waarom deze pas maanden na de releasedatum in de reviewlijst verschenen is.

En dan zijn we klaar, want veel meer zinnigs valt er over deze plaat niet te vertellen. Of toch? Nee, hoor. Het is een rommeltje, een bonte collectie klerezooi. De productie is zo slecht dat je je bij momenten afvraagt of er wel drumpartijen werden opgenomen en daarbij komt nog dat de zang de boel overheerst. Nu op zich niks mis mee met zo een productie maar het helpt ook niet als de nummers van minder dan bedenkelijke kwaliteit zijn. Te pas en te onpas komen er gitaarlijnen voorbijrazen die totaal geen plaats hebben, die liggen in volume dan weer te zacht dan weer te hard in de mix. Te pas en te onpas worden er ritmewisselingen doorgevoerd die kant noch wal raken. Er zit buiten het verhaal van een dronken tiener met problemen niks in, maar dan ook helemaal niks.


Wat wel is, als je dit schijfje volledig hebt doorgeluisterd, dan heb je wel weer dat smerige old-school garageblackmetalgevoel in je zitten. Nu, dat helpt ook niet bij het buiten zetten van het vuilnis. Hoort dit schijfje daar thuis? Wat mij betreft wel.

Score:

35/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. The World Will Burn
  2. Cut Me Open
  3. Space1
  4. Lurking In The Dark
  5. Break Away
  6. Addicted In Broke
  7. Space2

Line-up:

  • Mad-Moonshine Mattis – Alle instrumenten, zang

Link: