Fuck… I’m dead – Engorged – Split

Fuck… I’m dead – Engorged – Split

Terror grind! Twee extreme death grind bands delen deze CD. Fuck… I’m Dead uit Australië en Engorged uit Amerika. Samen bundelen ze hun krachten om tot een overdonderend en overweldigend schijfje op de markt te brengen, die momenteel overstroomt wordt met kwalitatief hoogstaande death grind bands. Dus de bands hebben wat te bewijzen.

Fuck... I'm dead - Engorged - Split
De split wordt geopend door Fuck… I’m Dead en doet dat niet onverdienstelijk en laat zien de beste band van de twee te zijn. Overtuigend wordt een extreme set aan nummers afgewerkt die in het verlengde liggen van hun eerdere werken. Dit is wat hoe extreem ooit bedoeld is, er wordt zonder genade keihard op los gebeukt. De drumcomputer wordt hier ingezet als een ware terrormachine en de rauwe gitaren hakken echt de resten nog fijn. De dubbele vocalen maken het alleen maar zieker. Een top prestatie!

Engorged kan mij iets minder boeien. De band heeft te kampen met een wat mindere productie dan Fuck… I’m Dead en valt daarom een beetje tegen als tweede band op de CD. De band brengt een mix wat niet alleen maar puur grindcore is, maar wat ook elementen uit de thrashmetal en noisecore bevat, maar bovenal een flinke dosis melodieuze deathmetal.. Het komt op mij wat raar over en weet de band nog niet precies wat ze precies willen. Er wordt melodieus gespeelt, dan weer snel of met chaotische samples. Het komt in zijn geheel nogal warrig over, iets wat in grindcore natuurlijk niet nieuw is, maar ik heb het gevoel alsof het niet zo bedoeld is. Dus ik zet liever het eerste gedeelte nog eens op

Dat bewijzen heeft Fuck… I’m Dead voor mij het beste gedaan, Engorged zal er wat mij betreft nog even wat langer over doen. Maar al met al een heel lekker split CD-tje, want regelmatig de weg naar mijn CD speler wel zal weten te vinden.

Tracks:

FUCK…I’M DEAD
1. Horrendous Bowel Evacuation
2. Anal Abbatoir
3. Enemosity
4. Ruthless Aggression
5. Flesh Feast
6. Gore Ridden
7. Coliteral Damage
8. Force Fed Brutality
  ENGORGED
9. Alien Contamination
10. Vomiting Butchers Redux
11. Death Metal Attack 2000
12. The Final Giallo
13. Surgery Drugs and Rock N Roll

Links:
Label: http://www.noescaperecords.com
Fuck… I’m Dead: http://www.geocities.com/fukimdead/
Engorged: http://www.engorged.net/