FTW Boogie Machine – Bull’s Eye

FTW Boogie Machine – Bull’s Eye
Eigen Beheer, 2012

Er zijn maar drie constanten in het leven van de mannen van FTW Boogie Machine: Bier, motoren en meiden (liefst nog met hun benen gewillig open). Deze band werd in 2010 opgestart als een no bullshit rock-/metalband. Bull’s Eye is dan ook meteen de eerste plaat die deze heren in de rekken gooien. Het hele ‘No Bullshit’ imago wordt net als hun voorliefde voor alcohol, meiden en bier direct duidelijk in het eerste nummer van de plaat.

Top Alcohol Gangster is een uptempo nummer met een hoog speedrock-gehalte dat gepaard gaat met een drang om weer een LP’tje van Mötorhead op te zetten. FTW Boogie Machine weet me echter niet altijd te bekoren. Hier en daar is het wat losjes ingespeeld waar het duidelijk wat strakker had mogen zijn en de stem is mij soms ietwat te rasperig. Wat wel geweldig is zijn de geluiden van klaarkomende vrouwen en scheurende motoren tussen de nummers door, die geven, laat ons zeggen, meer cachet aan de nummers. My Little Sister’s Got A Motorbike is een grote afknapper, ik heb nog nooit zo’n slechte cover van dit lied te horen gekregen, snel afzetten die handel. Cruising With My Demon weet de plooien dan weer glad te strijken ook al zijn de woorden hier en daar onverstaanbaar door het eeuwige gemompel van  Mr Heikkinen. Southern Way Rebel zorgt met een snuifje harmonica voor wat welkome afwisseling tussen de scheurende gitaren. De diepe mompelende stem – het klinkt hier en daar als een kruising tussen Animal en de kok uit The Muppet Show – begint me doorheen de plaat echter wel wat te irriteren.

FTW Boogie Machine brengt een toffe eerste plaat, maar daar blijft het dan ook bij. Hier en daar komt hij wat middelmatig over en hij kan niet altijd even goed bekoren maar al bij al is het wel ‘leuk’.

Tracklisting:

FTW Boogie Machine

 1. Top Alcohol Gangster
 2. Fast Bikes Loose Girls
 3. My Little Sister Gotta Motorbike (CRAZY CAVAN cover)
 4. Ghost Train Boogie
 5. Cruising With My Demon
 6. Lick That Sugar Stick (Baby)
 7. Undertaker´s Blues
 8. I Ride With Dark near
 9. Burn That Rubber
 10. Southern Way Rebel
 11. Hawk Of Iron
 12. Overheat
 13. Vodkabilly Rebel (MATCHBOX cover)

Line-up:

 • The Beast – Drums
 • Mr Heikkinen – Voice, Guitars
 • Tökä – Bass
 • Mr Hedgehog Hentilä – Guitars

Links: