Frozen Rain – Ahead Of Time

Frozen Rain – Ahead Of Time
Avenue Of Allies, 2012

Dat Carsten ‘Lizard’ Schultz een strot heeft om U tegen te zeggen, bewijzen de ettelijke titels per jaar waaraan hij meewerkt. Zo kan hij nu ook deze Ahead Of Time van het Belgische Frozen Rain op zijn palmares schrijven. Deze AOR-band deed de fans na een geweldige eerste plaat vier jaar op hun honger zitten maar nu zijn ze er weer, en sterker dan ooit zo blijkt!

Het eerste nummer op de plaat, Believe it or not is meteen ook de single van deze CD. De rustige, feeërieke intro maakt al snel plaats voor pure jaren ’80-gitaarriffs en keyboards. Dit nummer is een echte AOR-topper, de drums zitten strak en de gitaar scheurt het nummer door midden met een geweldige solo. Er is met andere woorden amper wat aan de muziek op te merken. Ook de andere tracks op dit album doen het goed, uptempo en rustigere nummers wisselen elkaar gewillig af en zelfs de typerende ballad ontbreekt niet. Persoonlijk heb ik het niet zo voor ballads en dat is bij deze niet anders. Toch mag gezegd worden dat Carstens stem op Too Late perfect tot zijn recht komt.

Frozen Rain heeft zichzelf weer overtroffen. Alweer een topper die iedere AOR-fan in zijn (digitale) CD-rekje moet hebben zitten!

Tracklisting:
Frozen Rain

 1. Believe It Or Not
 2. Forever
 3. Breakin’ Out
 4. We’re Gonna Rock
 5. Too Late
 6. Turn It On
 7. Ahead Of Time
 8. The Last Dance Ain’t Over
 9. Not At Home
 10. The Way That You
 11. Voodoo Party

Line-up:

 • Carsten ‘Lizard’ Schulz – vocals
 • Hans Vereecke –  drums
 • Jurgen Vitrier – keyboards
 • Vincent De Laat – bass
 • Rik Priem – guitars
 • Kurt Vereecke – keyboards, bass, guitar, backing vocals

Links: