From The Vastland – Kamarikan

From The Vastland – Kamarikan
Indie Recordings, 2013

Black metal leeft ook in Iran en durft nog verdraaid goed klinken ook! From The Vastland is het project van Sina die zo maar even dit jaar op Inferno Metal Fest stond met zijn behoorlijk jonge muziek. Dit is pas zijn tweede plaat: Kamarikan.

Het klinkt daarom allemaal niet origineel, maar het zit duidelijk goed. Het plaatje begint op traditionele oldschool Mayhem-wijze en valt vaak terug op dat zwarte occultgevoel van begin jaren ’90. Powerchords die heel wat lading dekken en wat smerige lijnen op noten die er doorheen kwakkelen. Dat alles wordt voorzien van wat voorspelbare, maar gepeperde drumlijnen die elk van de tracks op deze plaat geen moment doen vervelen. Wat lekkere vibes en behoorlijk vatsige screams die me in het straatje van de vorige plaat van Naer Mataron of het werk van Duitse Isegrim doen denken.

Black metal op grootmoeders wijze, dat kennen ze dus blijkbaar ook in het verre Iran. Voor de fans van het progressieve in het genre valt te vermelden dat het warm water zeker niet uitgevonden wordt door Sina, maar wat brengt deze man kwaliteit! Traditionele hit van de maand wat mij betreft.

Tracklisting:

From The Vastland - Kamarikan

  1. The Ahriman Wizard
  2. Call of The Mountain Battle
  3. Darkness All Over The World
  4. Kamarikan (Daevas Corps)
  5. Night Sentinel
  6. Realm of Cadaver Sovereign
  7. Vortex of Empty Cosmos

Line-up:

  • Sina – Alles

Links: