From The Vastland – Chamrosh

Je zou het niet denken, maar in Iran maken mensen ook black metal. Sina is het brein achter From The Vastland en is maar naar Noorwegen verhuisd, waar het genre wat evidenter is. Ondertussen heeft hij zijn weg naar België gevonden, waar black metal aan de lopende band uitgebracht wordt bij Immortal Frost Productions. Nu dus ook de vierde plaat van deze Noorse Iranees, die zich duidelijk richt op de oude mythologie van het land van herkomst en de ideeën van het zoroastrisme.

Niet dat je dat hoort aan deze muziek, want dit Chamrosh klinkt geen tel oosters. Krakende black metal die goed rammelt en wel wat Scandinavische trekjes heeft, maar op zich geen hoogvlieger is. Zeker ook geen laagvlieger, deze riffs bezitten wel wat satanische stuwkracht, met hier en daar en blackthrashstukje en een snijdende kelderproductie, met vocalen die lekker wegkwelen. Enkel hebben we dit al wel eens gehoord en met meer ziel en diepgang.

Neemt niet weg dat From The Vastland lekker wegscheurt en -rammelt en de band op het Europese vasteland geen onbekende meer is na het bezoek aan Inferno Metalfest enkele jaren geleden. Zeker geen miskoop dus, dit mag gerust in uw rekje ‘koud en kvlt’, maar Immortal Frost heeft al betere zaken uit de hoed getoverd.

 

chamrosh-cover

Label:

Immortal Frost Records, 2016

Tracklisting:

  1. Wizarsh
  2. The Malkusan Witch
  3. Kresaspa & Seven Daevas
  4. Chamrosh
  5. Saurva, Demon of Hunger
  6. I & My Serpents
  7. Mardazma

Line-up:

  • Sina – Alles

Links:

Score: 70/100