Four By Fate – Relentless

Een viertal muzikanten die hun stempel al gedrukt hebben op de metal. Cheap Trick, Frehley’s Comet en Skid Row zijn niet de minste namen in hardrock/heavymetal. Voormalig Twisted Sister drummer AJ Pero heeft, voor zijn overlijden, nog een zestal nummers ingespeeld op dit album.

Genoeg historie binnen de gelederen van Four By Fate dus. Muzikaal kan ik verschillende vergelijkingen maken. Zo hoor ik Whitesnake en Badlands, maar ook (de oude) Bon Jovi en een vleugje Queensrÿche terug in de muziek. Lichte hardrock met een scheut metal erin verwerkt dus, zoals we in de jaren tachtig al vele albums hebben meegemaakt.

Je zou verwachten dat dit alles behoorlijk gedateerd zou klinken, maar niks is minder waar. Relentless klinkt fris en verrassend, terwijl we dit trucje toch al vaker gehoord hebben. Muzikaal is dit echt “mijn ding”. Lekker luchtig en up-tempo met fijne gitaar solo’s om je luchtgitaar bij af te stoffen. Ben jij meer van de true ende cult, dan haal je zo’n vijftien punten van de score af. Houd je gewoon van een lekker portie muziek, beluister je dit zeker even!

Label:

Amazing Records, 2016

Tracklisting:

 1. These Times Are Hard For Lovers
 2. Moonshine
 3. Hangin’ On
 4. Levee Breach
 5. It’s Over Now
 6. Follow Me
 7. On My Own
 8. I Give
 9. Don’t Know
 10. Back In The ’80s
 11. Rock & Roll Hoochie Koo
 12. Amber Waves
 13. Amber Waves (acoustic)

Line-up:

 • Tod Howarth – Zang, Gitaar & Keyboard
 • John Regan – Bas
 • Patrick James – Gitaar
 • Rob Affuso – Drums

Links: 

Score: 80/100

Bewaren

Bewaren