Forlet Sires – Journey Towards Ruin

Vanuit het Zwitserse Winterthur is daar opeens het debuut van Forlet Sires, genaamd Journey Towards Ruin. De betekenis van de bandnaam blijkt oud-Engels te zijn voor verlaten voorvaders, een stukje heavymetaltrivia dat we je bij Zware Metalen niet willen ontnemen. Het betreft in ieder geval weer een toevoeging in een genre waarvan de bands als paddenstoelen uit de grond lijken te rijzen.

Forlet Sires classificeert zich namelijk als een atmosferische post-blackmetalband met doominvloeden. Het zal dan ook niet verbazen dat dit veertig minuten durende debuut van de band verscheidene richtingen op gaat. En het klinkt allemaal zeker niet onverdienstelijk, zoals wat de band laat horen op nummers als The Peak of Ease of het onheilspellend klinkende Worlds Collide.

 Zoals inmiddels niet ongebruikelijk is binnen het genre, laat ook Forlet Sires merken niet vies te zijn van verrassingen in de vorm van dromerige passages. Het nummer Deadlocked klinkt zelfs wat jazzy, dankzij de drums en het zachte gecroon van Kilian Schmid. Het is dan ook een prettig contrast met bijvoorbeeld het opgefokte titelnummer waarmee Journey Towards Ruin wordt geopend. En over contrast gesproken, de vrouwelijke vocalen op het depressieve Suffocating On Time zorgen ervoor dat ook dit nummer zijn eigen identiteit heeft ten opzichte van de andere nummers.

Doordat het album live is opgenomen vanuit de repetitieruimte van de band klinkt het geluid bovendien erg rauw, wat gezien de complexiteit van sommige nummers zeker een knappe prestatie is. Meer valt er dan ook niet te zeggen over dit debuut, dan dat Journey Towards Ruin gewoon weer zo’n schijf is voor de liefhebber van het genre om uit de speakers te laten knallen!

forletsires_journeyLabel:

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Journey Towards Ruin
  2. Suffocating On TIme
  3. …And By Dawn There Will Be Silence
  4. The Peak of Ease
  5. Deadlocked
  6. Worlds Collide

Line-up:

  • Kilian Schmid – Vocalen
  • Tobias Kalt – Gitaar
  • Sebastian Vogt – Gitaar
  • Daniele Brumana – Drums

Links:

Score:

74/100