Forever Never – Aporia

Forever Never – Aporia
Casket – 2006

Forever Never is afkomstig uit Engeland en brengt met Aporia haar debuutalbum uit. Volgens de biografie moet deze plaat een soort handleiding zijn voor de toekomstige metal, de metal van de 21e eeuw. Zoals gewoonlijk is dit weer een vrij hoogdravend verkoopverhaal, want Forever Never maakt absoluut geen revolutionaire muziek.

Qua stijl zit de band enigzins in het moderne metal hoekje waar ook bands als Killswitch Engage en Chimaira zich begeven. Origineel is wel dat ze grotendeels uit de buurt blijven van het recyclen van jaren ’80 thrash metal en Zweedse Göteborg-riffjes. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van cleane zang, die in tegenstelling tot veel bands in dit genre eens wel van een goed niveau is.

Technisch gezien is de band op Aporia aardig op dreef. Het gitaarwerk is goed verzorgd en met name drummer Mike Row is lekker op dreef, met name in de hardere stukken. Agressie en melodie worden verweven in redelijk pakkende nummers, die mede door de cleane zangstukken een toegankelijk geluid opleveren.

De plaat luistert lekker weg en is voorzien van een goede productie. Al met al een aardig totaalpakket waarmee Forever Never een bovengemiddelde indruk achterlaat. Daarbij is het goed om te horen dat er ook nog bands bijkomen in de moderne metalscene die niet hetzelfde truukje uithalen als al hun collega’s reeds doen. Helemaal geen verkeerd debuut dus en wellicht een belofte voor de toekomst. De potentie is zeker aanwezig.

Forever Never - AporiaTracklist:

 1. Aporia
 2. This World
 3. Better The Epic
 4. Never
 5. 0707
 6. As I Lie
 7. Scared To Scarred
 8. New Arrival
 9. Reversal
 10. Saviour?
 11. Drowning
 12. Silent Elegy To The Living

Line-up:

 • Renny Caroll – vocals
 • Chris Ransom – guitar
 • George Lenox – guitar
 • Kev Yates – bass
 • Mike Row – drums

Links: