Forbidden Tomb/Nansarunai – Split

Een splitalbum uitgebracht door het Litouwse Inferna Profundus Records. Het label dat op één juli van dit gezegende jaar een heus black metal zomeroffensief op ons loslaat. Hij doet dit door een arsenaal aan vinyls uit te brengen van ruwe, rauwe ondergrond blackmetalbands van over zo wat de hele wereld. Zoek maar eens naar meest recente werk van Trembling Void uit Canada, Jure Grando uit Mexico of Wampyric Rites uit Chili. Met deze split blijven we gewoon in Indonesië. Blijven? Inderdaad de vorige split die ik beluisterde, die ook deel uitmaakt van het boven vermeldde zomeroffensief van het label, bleek immers ook werk van Nansarunai te bevatten. Waar de vorige keer Wampyric Rites als splitbroeder optrad, zijn dit nu de landgenoten van Forbidden Tomb. Het zijn ook deze laatsten die de plaat op gang trappen met vier ongure blackmetalnummers. Afsluiten doen we met drie nummers van Nansarunai.

Het lijkt wel of het geluid afkomstig is van een aftandse, verloederde walkman waarmee Forbidden Tomb afkomt. Je weet wel, precies of van dat toestel de batterijen bijna leeg zijn, zo klinkt het. Je moet toch heel erg je best doen om er wat van te kunnen maken. Als het geheel geluid niet te erg vibreert, kan je stellen dat de ruwe blackmetalfundamenten wel niet erg stevig zijn. Een stevige tropische storm en het geheel zakt als een kaartenhuisje in één. Neem daarbij dan ook nog eens het gegeven dat de nummers erg inwisselbaar zijn. Veel soeps stelt het dus allemaal niet voor. Het is één grote krasserige bende.

Met werk van de landgenoten van Nansarunai werden we al eens geconfronteerd. Ook nu opent hij met een aantal obscure, ambient-achtige maten alvorens een salvo geweerschoten de rauwe black metal van dit heerschap opnieuw op ons loslaat. De geluidskwaliteit is nog altijd niet erg proper maar dat moet ook niet, het is in ieder geval beter en aangenamer om luisteren dan naar het geen we net te verteren kregen. Nansarunai staat voor degelijk uitgevoerde, erg snelle rauwe black metal zonder toeters of bellen. Eenvoud troef verpakt in drie of vier riffjes vervolgens schuiven maar en klaar. Laat vervolgens dan de drummer maar voor een beperkte variatie zorgen. Evenmin mag je variatie tussen de nummers verwachten. Ook hier weer zijn de nummers erg inwisselbaar, wat toch jammer is.

Deze split is toch de minste van de hele hoop releases die ik, in het kader van het zomeroffensief van Inferna Profundus Records, ontving. Forbidden Tomb is een band om snel te vergeten, tenzij hij me een volgende keer weet te verbazen met een toch iets beter basisgeluid. Nansarunai is dan weer een band die wat verzuipt in het geheel van ruwe, rauwe ondergrondbands. Veel elementen om zich duidelijk te kunnen onderscheiden van de andere bands zijn er niet.

Score:

55/100

Label:

Inferna Profundus Records, 2022

Tracklisting:

  1. Forbidden Tomb – Burning Path Of Thy Ancestor
  2. Forbidden Tomb – Gaze Of Perversion
  3. Forbidden Tomb – Lunar Phantasm
  4. Forbidden Tomb – Obsidian Tempel
  5. Nansarunai – Pragmatic Ritual
  6. Nansarunai – Cosmic Reabsorption
  7. Nansarunai – The Eternal Bliss

Line-up:

  • Forbidden Tomb – onbekend
  • Nansarunai – onbekend

Links: