Fondlecorpse – Dark Contagion

Fondlecorpse uit Rotterdam is ondanks zijn degelijke oeuvre tot op heden nooit echt op de voorgrond gekomen. Misschien hebben de heren lak aan zichtbaarheid, misschien zijn er te weinig deathmetalheads die, net als ondergetekende, denken dat Fondlecorpse echt wel iets te bieden heeft dat de moeite waard is om je stilte aan te spenderen. Fondlecorpse is dik twintig jaar bezig met het maken van pure death metal en heeft net een nieuwe langspeler uit, Dark Contagion.

De death metal van Fondlecorpse is zeer verwant met Amerikaanse death metal. Qua inhoud en geluid doet het denken aan Necrophagia (gore, horror, creepy toestanden), terwijl de intensiteit eerder richting Haemorrhage-grinddeath en consoorten gaat, met D-beat-neigingen en ruimte voor soleerwerk. Af en toe wordt ook de hard beukende Six Feet Under kaart getrokken, kwestie van er wat variatie in houden. Verandering van kadaver doet vreten. Bij uitzondering gaat het extreem hard en krijg je Vomitory-waanzin te verwerken (voor mij mag dat meer het geval zijn). Het grote verschil met bijna alle voorgaande bands is dat de tekst vrij duidelijk verstaanbaar is, hier worden geen stembanden naar de kloten geholpen. Aardig toch?

Niet uitzonderlijk sterk, zeker niet zwak. Bovengemiddeld sterke death metal, zoals gewoonlijk, die een combinatie is van old school grind(death), gore death en Rotterdamse onwelriekendheid. Solide.

Score: 

77/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Servants of the Monolith
 2. Bugstomper
 3. Dark Contagion
 4. Terrorvision
 5. Hunting Humans
 6. Into the Jaws of Leviathan
 7. Lunar Cycle Maniac
 8. The Mutant Chronicles

Line-up:

 • Sly the Goregnome – Keel
 • Eric Fester Bocchino – Bas
 • Bill Cyco Greenwood – Drums

Links: