Foaming At The Mouth – Writhing

‘Kronkelen’ of ‘spartelen’, zo vertaal je Writhing. Wij moesten ook opzoeken hoe de drummer van Internal Bleeding en de gitarist van Crator hun schuimbekkende debuut genoemd hebben. Gesneden brood voor epileptische diabetici of exorcistenklandizie met andere woorden.

De titel is treffend, want ook de krioelende loopjes en abrupte ritmestoornissen spartelen en kronkelen als paaiende zeeslangen. Wild ontbrandende groovezoekers draaien de deathmetalschroeven dan wel meermaals aan, door de bank genomen ontplooien de songs zich te ongeduldig. De dynamiek staat voortdurend onder druk. Het springt al naar de tak vooraleer het een hak gezet heeft. Het raakt al een wal vooraleer het op kant gestaan heeft.

In Shearing Tendon of Servants Of Death loopt het beter. Daar trekken lossere drums de agressief ingekerfde snaarketens langer door, zodat ze inhaaktijd krijgen. Daarna werkt het wel om over te schakelen op enkele dissonante akkoordenclashes of vingerkootvretende hooks. Wellicht is dat de multigesegmenteerde death metal die het duo voor ogen heeft.

Om nog meer richting een Daath of een Revocation te gaan, zou een echte zanger nog meer schuim in de mond kunnen nemen. Aan de gestandaardiseerde vocals hoor je dat geen van beiden daar echt in uitblinkt. De ene heer snatert er een vliezige corescream uit, de andere bedient zich van een ondiep gegroefde grunt.

Score:

71/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklisting:

 1. Reanimation Of A Corpse
 2. Shearing Tendon
 3. Writhing
 4. Foaming At The Mouth
 5. Skeptor God
 6. Servants Of Death
 7. The Siren
 8. Rise Of Disease
 9. Fester

Line-up:

 • Jeff Leifer – Gitaar, Vocalen
 • Kyle Eddy – Drums, Vocalen

Link: