Fleshless – Hate Is Born

Fleshless – Hate Is Born
Metal Age Records, 2008

Naast Pavel Nedved ken ik er niet veel van, maar deze meneren komen uit Tsjechië. Ze brengen death en grind in een toegankelijke mix. Fleshless is in onze contreien bekend geraakt met het album Nice To Eat You uit 2001, en de Czech Assault cd, uitgebracht door Relapse Records. Dit jaar speelde de bende trouwens op het Neurotic Deathfest te Eindhoven.

Hate is Born begint vederlicht en hoogtonend. De productie klinkt absoluut niet bruut, eerder klinisch en scherphoekig. Toch is het heel bijzonder:
Tears for Dead is een bijzonder mooi instrumentaal stuk, dat je eerder op een Anathema album zou vinden, zeer mooi gedaan. The Flayed Ones heeft een klassieke remake in het midden zitten. To Watch Them Slain begint met een slepende riff, om hakkender dan hak verder te vibreren. De constructies zijn prima, en ook al wordt er meer getriggerd dan bij het kijken van Trainspotting in een afkickcentrum, het is best leuk. Ook de speelse en huppelende riffs, samen met het soms eigenzinnige geroffel, zorgen voor voldoende afwisseling, zonder het belachelijk te laten overkomen. Behoorlijk entertainend. Vocaal is het niet ijzersterk, en naast een paar zeuggeluiden is het vrij standaard materiaal, in de rubriek “verstaanbare grunt”. Dat mocht net iets meer geweest zijn.

Dit is eigenlijk vooral ambiance death metal. Altijd fun live en niet bijzonder zwaarwichtig. Een biertje, een weide, een podium… meer heb je niet nodig. Mag ook wel eens, want, why so serious?

Tracklist:

  Fleshless - Hate Is Born cover

 1. Intro
 2. Lifetime Mayhem
 3. To Watch Them Slain
 4. D-flesh!
 5. Muscle Memory
 6. Hate Is Born
 7. Tears For Dead
 8. The Flayed Ones
 9. Through Killing Spree
 10. Carnal Playground
 11. Ora Et Labora

Line-up:

 • Michal Filipi – Gitaar
 • Ludek – Gitaar
 • Vladimir Prokos – Vocals
 • Vitys – Drums

Links: