Fleshcarved – Fleshcarved

Een demo-cd van een deathmetalband uit het noorden van Belgisch Limburg. Het zal me benieuwen. Nu, death metal is niet direct mijn stukje cake doch als je het persoonlijk aangebracht krijgt, neem je het aan en luister je ernaar. Deze viermansformatie bestaat uit een aantal kerels die toch al jaren actief zijn in de lokale underground scène. Bijna alle leden zijn actief geweest in Demolished, ook een lokale deathmetalband. Peter Vaes, nu verantwoordelijk voor de vocalen, is in het verleden actief geweest bij het ter ziele gegane Signs Of Darkness, een Belgisch melodisch blackmetalcollectief. Daar nam hij de gitaar nog ter hand.

Deze drie track demo-cd opent gortig, ziek en vies zoals het hoort. De toon wordt meteen gezet. Diepe punt-grunts worden afgewisseld met screamvocalen die het vlees van het bot snijden. De bas maakt wandelingen alsof deze kerel met de ogen dicht elke gang kent van een psychiatrisch ziekenhuis. De gitarist loopt in de tegenovergestelde richting en smijt met brute riffs en dito solo’s. Dit alles wordt strak doch niet te complex aan elkaar geplakt door de drummer, die potten en pannen ook weet te staan en hangen. Drie nummers, het is pak hem beet zo een twaalf minuten muziek. Drie nummers die ook aardig wat variatie kennen. Er wordt niet aan onmetelijke snelheden gespeeld, dus je kunt het spreekwoordelijke kaf van het koren wel behoorlijk goed onderscheiden. De riffs worden duidelijk gebracht en de songstructuren zijn niet te complex, wat altijd wel een pluspunt is.

Voor de liefhebbers van stampende doch ook technische death metal is Fleshcarved zeker de aanschaf waardig. De productie is in orde, buiten de wat stoffig klinkende snaredrum. Het artwork vind ik niet helemaal je van het. Het moet anatomisch allemaal wel kloppen, maar dat kan ook beroepsmisvorming zijn.

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. Obnoxious Liberal Imagineries
  2. Fossilized Deity, Godless Entity
  3. Over The Edge

Line-up:

  • Matthijs Ignoul – Basgitaar
  • Benny Ieven – Drums
  • Raymond Daniëls – Gitaar
  • Peter Vaes – Zang

Link: