Fit For An Autopsy – The Process Of Human Extermination

Fit For An Autopsy – The Process Of Human Extermination
Black Market Activities, 2011

Fit For An Autopsy, ik had er nog nooit van gehoord, maar veel kennis van zaken moet je niet hebben om door te hebben dat het iets met “core” is. Geen drie woorden in de bandnaam maar vier, dus het ligt nog iets dichter bij death metal dan bij deathcore? Inderdaad. Dit is de debuutplaat.

Net als in hardcore-, death- en black metal-kringen doet het fenomeen inteelt zijn intrede in de deathcore-wereld. Wie we hier hebben staan op de guestlist: Tim Williams (Vision Of Disorder), Guy Kozowyk (The Red Chord), Travis Richter (The Human Abstract) en Ray Mazzola (Full Blown Chaos). Dat zorgt meteen voor een dosis ruchtbaarheid. Niet dat dat echt nodig is, want op zich staat The Process Of Human Extermination als een huis. Zonder de deathcore-elementen was dit een standaard death metal-album geworden, dankzij de grooves en breaks wordt de lat een stukje hoger gelegd. Hardcore, metalcore, deathcore en death metal lopen in een herkenbare stijl wars door elkaar en er valt werkelijk geen moment rust te bespeuren. Ook in de zogenaamde “djent”-stukken waar men op Meshuggah-wijze gewoon een hoge noot aanhoudt en ze voorwendt als solo, blijft de artillerie blastend doorgaan.

Degelijke plaat die je een goed beeld geeft van moderne core in combinatie met death metal. Het is als het ware de metalen soundtrack voor Call of Duty: Modern Warfare, anno 2011. En weet je wat, ik kan er best mee leven. Een mooie acht is dan ook mijn oordeel.

Fit For An Autopsy
Tracklisting

 1. The Conqueror
 2. The Colonist
 3. The Desecrator
 4. The Juggernaut
 5. The Wolf
 6. The Consumer
 7. The Locust
 8. The False Prophet
 9. The Jackal
 10. The Executioner

Line-up:

 • Brian Mathis – Drums
 • Nate Johnson – Vocals
 • Charlie Busacca – Bass
 • Will Putney – Guitar
 • Pat Sheridan – Guitar

Links: