Firewölfe – We Rule The Night

Firewölfe – We Rule The Night
Limb Music, 2014

Met een bandnaam als deze verwacht je op zijn minst Duitse, dan wel Zweedse powermetal in het straatje van Sabaton. Schijn bedriegt, dat blijkt maar weer. Firewölfe is namelijk een Amerikaans kwartet dat bestaat uit (ex-)leden van Unruly Child, Asia en Presto Ballet. De ervaring van de heren heeft zijn weerslag op We Rule The Night. De band heeft een aantal sterke songs neergepend die blijven hangen. Maar ook een aantal matige jongens zijn vertegenwoordigd op We Rule The Night.

We Rule The Night hinkt wat op twee gedachten. Enerzijds bedient de band zich van rechttoe rechtaan rampestampers als het titelnummer of The Devil’s Music, anderzijds schurkt de band hier en daar tegen de AOR aan in een nummer als Late Last Night (wat een refrein mensen!). Who’s Gonna Love You had op 1987 van Whitesnake kunnen staan. Maar dan hebben we het wel gehad aan sterke nummers. De rest is degelijk, maar niet veel meer dan dat.

Al met al is We Rule The Night een goed album geworden. Goed, niet meer dan dat. Als gezegd: echte keuzes worden er niet gemaakt. Het matige drumgeluid (komt dat uit een doosje?) zorgt er voor dat We Rule The Night als geheel niet al te vaak meer afgespeeld gaat worden. Behalve dan het nummer Late Last Night, want die vind ik top!

Tracklisting
firewolfe

 1. We Rule the Night
 2. The Devil’s Music
 3. Late Last Night
 4. A Senator’s Gun
 5. Long Road Home
 6. Who’s Gonna Love You?
 7. Ready to Roll
 8. Betrayal’s Kiss
 9. Luck of the Draw
 10. Dream Child

Line Up

 • David Fefolt – Zang
 • Nick Layton – Gitaar
 • Bobby Ferkovich – Bas
 • Jay Schellen – Drums

Links