Fireforce – March On

Fireforce – March On
7Hard Records, 2011

Als er een skelet met een zwaard op je hoes staat in wat er uitziet als een Aziatisch harnas, en er komt in de lucht een drakkar aangezeild met nog een horde van dat soort spul hoef je niet meer te raden naar het gespeelde genre. De bandnaam en de albumtitel maken het geheel in stijl af. Fireforce komt uit België en speelt, inderdaad, ouderwetse heavy/power metal.

Het moet gezegd worden: voor een plaat die zo enorm volgens het boekje is dat de lol er bijna af gaat is March On helemaal niet zo’n beroerde schijf geworden. In vijftig minuten vuurt de band twaalf volbloed metalsongs op de luisteraar af, die wat doen denken aan bands als Majesty (inmiddels Metal Force geheten) of Wizard. De wat blikkerige productie laat enigszins te wensen over, maar het materiaal is op zich in orde. Lekkere rechttoe rechttaan metal zonder poespas, een tweetal gitaristen wat kan spelen, een ritmesectie die meer dan adequaat is en een zanger die zich heel redelijk van zijn taken kwijt; de luisteraar had het slechter kunnen treffen.

Origineel is het natuurlijk allemaal niet, maar dat de band een aardig potje kan musiceren en weet hoe kwalitatief prima power metal hoort te klinken is op March On meer dan duidelijk. De volgende keer met een wat vollere productie en misschien iets meer afwisseling en we hebben hier een band te maken die zonder problemen mee kan draaien in de zwaar metalen subtop.

Tracklisting:

  Fireforce - March On

 1. Coastal Battery
 2. The Only Way
 3. Firestorm
 4. Horus (Bringer Of Order)
 5. 1302 – Battle For Freedom
 6. Moonlight Lady
 7. Annihilation
 8. Fly Arrow Fly (Crécy 1346)
 9. Mona Lisa
 10. Hold Your Ground
 11. Born To Play Metal
 12. Metal Rages On

Line-up:

 • Flype – zang
 • Steve Deleu – gitaar
 • Erwin Suetens – gitaar
 • Metalpat – bas
 • Tom Heijnen – drums

Links: