Finsterforst – #YØLØ

WTF! #YØLØ? Is dit een zieke grap? Het behoorlijk hoog ingeschatte Finsterforst, één van de weinige folk/pagan-bands uit Duitsland die niet afgemaakt wordt op Zware Metalen (integendeel, telkens 80+ punten) wil blijkbaar niet meer serieus genomen worden. Kijk, van mij mag iedereen zich amuseren, maar als je iets op plaat zet, dan dient dat ook ter mijner amusement. En je amuseren, dat lukt niet met deze EP.

Niet dat covers maken van nummers van Miley Cyrus en Michael Jackson niet mag, natuurlijk mag dat! Maar doe het dan tenminste over the top, of ultra-overtuigend, doe er iets mee! Op #YØLØ zit er echt geen greintje pit of gein in, dit is gewoon omdat het kan, zomaar. Net hetzelfde met het Alestorm-nummer Bottle Gods, dat Alestorm vergat op te nemen, dit is pure imitatie zonder meerwaarde. #YØLØ, het titelnummer, klinkt op zich wel tamelijk ok, met zijn trompetjes en wereldmuziekbenadering, maar wat is het triest dat een bende mannen van middelbare leeftijd anno 2016 nog gaan uitleggen waar YOLO voor staat. Dit heeft mij hetzelfde gevoel van plaatsvervangende schaamte als wanneer mijn moeder stuntelig een mop met een baard probeert te vertellen op een familiefeest. Urgh!

Neen, triestig ding dit, alsof Finsterforst de schijn niet meer hoog wil houden en alle Duitse dwaze humor er in één enkele keer wil uitgooien. Alle credibiliteit overboord, welkom debiliteit. Neen, jullie zijn geen Apokalyptischen Reiter, doe dit niet! Eenmalig of niet, dit doe je gewoon niet. NICHT! Geschnopen??

Tracklisting:1468082006095

 1. Bottle Gods
 2. Auf die Zwölf
 3. #YØLØ
 4. Hangover
 5. Wrecking Ball (Miley Cyrus cover)
 6. Beat It (Michael Jackson cover)
 7. Der durch die Scheibeboxxxer (K.I.Z. cover)
 8. Flasche Leer
 9. Das schlimmste ist wenn das Bier alle ist (Die Kassierer cover)
 10. Wild Rover

Line-up:

 • Tobias Weinreich – Bas
 • Simon Schillinger – Gitaar, keel
 • Sebastian “AlleyJazz” Scherrer – Keyboards
 • David Schuldis – Gitaar
 • Cornelius “Wombo” Heck – Drums
 • Oliver Berlin – Keel

Label:

Napalm Records

Links: