FIN – Arrows Of A Dying Age

De Amerikanen van FIN zijn sinds 2011 bezig met het maken razende black metal. In die tijd hebben zij na een demo twee full-length albums uitgebracht en Arrows of A Dying Age is nu dus nummer drie.

Dit duo maakt black metal dat doet denken aan bands als Sargeist en Horna. Ontzettend veel geweld van drums en gitaar dus en een zang die ergens uit de diepste putten van de hel komt. Wat dan wel weer jammer is, is dat het lijkt alsof zanger M.K. voor de opnamen buiten de deur is neergezet. Wie goed door de agressieve gitaren en drums luistert, hoort verder vrij gecompliceerde riffs die er in een rap tempo doorheen worden gevuurd. Het tempo van dit album is dan ook moordend en het zou me niets verbazen als live de snaren in het rond vliegen en drumstokjes vlam vaten. Pas bij The Archer gaat het tempo iets naar beneden, al is dit maar voor een paar minuten.

Een sterk album dus van de Amerikanen die hier laten horen dat ze aan de andere kant van de grote plas meer kunnen dan alleen maar bagger produceren. Ik denk dan ook dat de heren hier in Europa meer kans hebben op erkenning dan in de US and A.

Score:

85/100

Label:

Folter Records, 2017

Tracklisting:

 1. Manias
 2. The Sight
 3. Strings Of Discourse
 4. A Wall Of Stone
 5. Hold Fast…Thy Lament
 6. The Archer
 7. With Spear Arrow And Oath
 8. Arrows Of A Dying Age
 9. Clarity In These Winds
 10. With Hammering Glance
 11. Outlaws

Line-up:

 • M.K. – Zang, Gitaar,Piano
 • D.F.K. – Drums

Link: