Fin – Arrows Of A Dying Age

Het Amerikaanse Fin werd opgericht in 2011 en speelde in 2016 op het Under The Black Sun festival. Een van de aanwezigen was de labelbaas van Folter Records, die naar aanleiding van het optreden de band een contract aanbood, met als resultaat Arrows Of A Dying Age.

Dat dit een verstandige keus is gebleken, wordt direct vanaf de opener duidelijk. Het raspende, rauwe en kille geluid doet de black metal recht. Ook het vocale gedeelte is dik in orde: een vuige en rauwe scream, die door merg en been gaat en lekker in de mix ligt. Met deze release is weinig mis. Fin maakt black metal met duidelijk Amerikaanse wortels en een brug naar het Noorse geluid van begin jaren negentig. Hold Fast … Thy Lament is het ultieme nummer, waarin de kracht en melodie culmineren in een hoogtepunt.

Het enige verbeterpunt wat mij betreft, is het feit dat alle nummers op hetzelfde blastbeattempo worden gespeeld. Hierdoor raak je als luisteraar tegen het einde compleet murw gebeukt en dat is geen compliment in dezen. Ik had liever iets meer variatie in het tempo gezien, dat komt de variatie ten goede en zou ervoor hebben gezorgd dat Fin op een hogere score mocht rekenen.

Score:

79/100

Label:

Folter Records

Tracklisting:

 1. Manias
 2. The Sight
 3. Strings Of Discourse
 4. A Wall Of Stone
 5. Hold Fast… Thy Lament
 6. The Archer
 7. With Spear, Arrow And Oath
 8. Arrows Of A Dying Age
 9. Clarity In These Winds
 10. With Hammering Glans
 11. Outlaws

Line-up:

 • M.K. – Vocalen, Gitaar
 • D.F.K. – Drums

Links: