Feinstein – Third Wish

Feinstein – Third Wish

Magic Circle Music 2004

POWER!!!!! maak uw borst dan wel borsten maar nat want David “Rock” Feinstein is back!! Beter bekend in de jaren tachtig van de band The Rods en Elf wat later
tot Richie Blackmore’s Rainbow uitgroeide. Deze oude rocker staat op het debuut van Feinstein garant voor een heerlijk potje POWER metal in de stijl van Dio, Iron Maiden en Manowar.
Dit is echt een heerlijke schijf! lekkere riffs, een overvloed aan melodie en geweldige vocals! Dit is metal die je in een geweldig gelukkige stemming kan brengen. Het leven is goed!

feinstein band

De cd opent met het geweldige “Regeneration” wat als een huis staat, en meteen de toon zet voor de rest van de cd. Stampende drums, raggende riffs, duizelinwekkende gitaarsolos en uiterst sterke vocalen en een in je kop blijven stekende melodie walsen als een stoomtrein in volle vaart over me heen.
gewoonweg lekker! Het nummer “Third Wish” is werkelijk van een zeer hoogstaand niveau. Beginnend als een balad bouwt het geheel zich uit naar een zeer melodieuze climax. Gevoelige vocalen strelen het oor waarna donkere riffs het geheel over nemen. In tempo toenemend begeleiden de riffs de gitaarsolos en het tot meezingen uitnodigende refrein.

De meer pompeuzere nummers zijn “Rebelution”, “Rule The World” en “Live To Ride, Ride To Live”. Deze nummers galloperen door mijn kamer als een parmantige arabische hengst op volle snelheid. Uiterst knap staaltje power metal! Afsluiter van de cd is het instrumentale “Inferno”. In dit nummer laten alle muzikanten afzonderlijk hun kunstjes horen. Heerlijke basloopjes van Jeff Howell, een hammond orgel solo van de keyboardist Bob Twinning en natuurlijk heerlijk melodieuze gitaarsolos van meneer Feinstein zelf. Dit alles ondersteund door goed drumwerk van Nate Horton die zelfs een drumsolootje weggeeft.
Hierin hoor ik het plezier wat de muzikanten hebben van de muziek afspatten. Heerlijk!

feinstein cover

Liefhebbers van Power metal mogen deze schijf absoluut niet missen! Zeker als er nog bij te vermelden valt dat Joey DeMaio deze schijf een gewedlige productie heeft meegegeven. Een release om je vingers bij af te likken!

Tracklist:

 1. Regeneration
 2. Rebelution
 3. Streaming War
 4. Third Wish
 5. Rule The World
 6. Masquerade
 7. Far Beyond
 8. Poison Ivy
 9. Live To Ride, Ride To Live
 10. Firefighter
 11. Inferno (Instrumental)

Line-up:

 • David Feinstein – Guitars
 • John West – Vocals
 • Jeff Howell – Bass Guitar
 • Nate Horton – Drums
 • Bob Twining – Keyboards

Links: