Fat Bastard – Feel The Pain

Fat Bastard – Feel The Pain
Eigen beheer, 2013

If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire Fat Bastard. Zes nummers en een paar nieuw opgenomen nummers van een stel Belgen die zichzelf niet al te serieus nemen getuige het motto en de bandnaam.

Op Feel The Pain staat rauwe rock ‘n roll die heftig en zwaar klinkt. Met name voor het gitaargeluid gaat dat op. De combinatie van Gibson en Marshall doet andermaal zijn werk. Productioneel steekt het goed in elkaar, het wordt nergens zompig en dat luistert prettig weg. Bastard en Kickoff zijn songs die boven de rest van het werk uitsteken en het op een festivalweide goed zullen doen. De oude en opnieuw opgenomen nummers klinken misschien wel helemaal 2013 maar zijn compositorisch toch minder sterk dan het nieuwere werk. Er zit dus duidelijk progressie in het schrijven van de songs.

De vocalen bestaan voor een groot deel uit een hese, diepe bas en eerlijk gezegd bevallen me die een stuk minder dan wanneer Jorn zijn eigen stem opzet. Het klinkt minder geforceerd, is net zo krachtig en ze geven de band een eigen smoel. Eerder genoemde songs en de cleane vocalen zorgen ervoor dat ik deze EP vaker zal draaien.

Tracklisting:
Fat Bastard - Feel The Pain

 1. Instant Shame
 2. Bastard
 3. Don’t Want You Here
 4. Kickoff
 5. Burn
 6. Get Ya
 7. Better Off Dead
 8. Smile
 9. Kickoff Party
 10. DWYH Party

Line-up:

 • Jorn – Vocals
 • Sven – Guitars
 • Wannes – Guitars
 • Geller – Bass
 • Kurt – Drums

Links: