Farsot & Coldworld – Toteninsel (Split)

Een jaar of tien geleden besloot Farsot een nummer op te nemen welke was geïnspireerd door de Zwitserse schilder Arnold Böcklin. Diens werk ‘Isle Of The Dead’ vormde de inspiratie, maar het reeds opgenomen nummer werd om onduidelijke redenen nooit uitgebracht. In 2018 besloot de band toch verder te werken aan dit concept en het samen met Coldworld verder uit te werken. Farsot laat zich hierop inspireren door het element aarde en Coldworld kiest voor water.

Beide bands komen uit de blackmetalhoek maar dat is op Toteninsel slechts sporadisch te horen. Er wordt veel akoestisch gemusiceerd en enkel aan de lengte van de nummers en het repetitieve karakter van de muziek is de achtergrond af te leiden. Hierbij bedienen beiden zich van een Opeth-achtige feel in de muziek.

Op het moment dat ik deze recensie schrijf kom ik uit de nachtdienst en heb ernstig slaapgebrek. Het zorgt ervoor dat ik enigszins versuft rondloop maar deze gemoedstoestand sluit op een of andere manier ook naadloos aan bij de stemming die wordt opgeroepen. Of deze release iets is voor de doorsnee blackmetalfan valt te betwijfelen. Kun je iets met de muziek die Opeth de laatste jaren produceert en geniet je ook van Dauði Baldrs van Burzum, dan kan je dit eens beluisteren.

Label:

Prophecy Productions, 2018

Tracklisting:

  1. Erde I – Farsot
  2. Erde II – Farsot
  3. Wasser I (Seaghouls) – Coldworld
  4. Wasser II (Horizon) – Coldworld

Line-up Farsot:

  • X.XIX – Vocalen
  • I.XVI – Gitaar
  • III.XXIII – Gitaar
  • XX.VIII – Basgitaar, keyboards
  • XIX. XVIII – Drums

Line-up Coldworld:

  • G.B. – Vocalen, gitaar, basgitaar, drums

Links: