Far Beyond – A Frozen Flame Of Ice

Volgens het spreekwoord mag je een boek nooit op zijn omslag beoordelen. Hoe waar dit is, wordt maar weer eens duidelijk gemaakt door Far Beyond, een soloproject van de Duitser Eugen Dodenhoeft. Afgaand op het hoesje en vooral de eerste paar minuten van het openingsnummer meende ik met een powermetalband te maken te hebben.

Maar Far Beyond heeft veel meer in huis. Tegen het einde van Evernight- part 1 wordt er een heuse grunt ingezet en gaat het muzikaal richting black. Hoewel de power metal in alle nummers de boventoon voert, worden er regelmatig uitstapjes gemaakt naar onder andere prog en de meer extremere uithoeken van het harde genre. Er staan slechts zes nummers op A Frozen Flame Of Ice en toch duurt het ding ruim vijftig minuten. Daarmee wordt duidelijk dat alle registers opengaan en het volledige scala wordt gebruikt.

Positief is het feit dat het nergens opvalt dat de drums geprogrammeerd zijn. Sterker: ze klinken erg dynamisch en met relatief veel echo, zoals we dat uit de heavy metal kennen. Minpuntje aan A Frozen Flame Of Ice is dat de nummers allemaal op vrijwel dezelfde manier zijn opgebouwd, op dit punt schiet de creativiteit wat tekort. Verder niets dan lof voor de heer Dodenhoeft voor het afleveren van een goede cd. Kijk je graag buiten je muzikale venster, dan is A Frozen Flame Of Ice een aanrader.

far-beyond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Label:

Aeterna Records

Tracklisting:

  1. Evernight- part 1
  2. The Song Remains The Same
  3. A Frozen Flame Of Ice
  4. Last Farewell
  5. Unrelenting Force
  6. Evernight- part 2

Line-up:

  • Eugen Dodenhoeft – Vocalen, gitaar, basgitaar, drumprogrammering

Links: 

Score: 77/100