Factory Of Dreams – Some Kind Of Poetic Destruction

Factory Of Dreams – Some Kind Of Poetic Destruction
Progrock Records, 2013

Female fronted progressieve melodische metal, het tweede album van Factory Of Dreams is uit. Een zeventig minuten durend verhaal over geloof en het lot, verwikkeld in een ander plot over een dreiging die de kant van de aarde op komt. Een beter uitgedacht album dan het vorige Melotronical waarop deze keer ook meer registers zijn opengetrokken.

Bovenstaand nummer is een goed voorbeeld van de helderheid die deze productie mee heeft gekregen. Ook de afwisseling in de nummers komt in Seashore Dreams goed tot zijn recht. Er zullen vast wat lezers zijn die dit een Nightwish-kloon vinden, dat gevoel blijft stiekem een beetje onder de huid aanwezig. Toch, deze cd is echt wel anders.

Vele female fronted metalbands heb ik de grond ingeboord op zang en weinig persoonlijkheid of het ontbreken van goede composities, iets wat ik deze keer niet ga doen. Sterke plaat, zoals je ook in de samenvatting van het album hierboven kunt horen. Aangezien ik al tijden met Nightwish gebroken heb, blijf ik even lekker hangen bij Some Kind Of Poetic Destruction.

Tracklisting:
Factory Of Dreams - Some Kind Of Poetic Destruction

 1. Prelude
 2. Strange Sounds
 3. Escaping The Nightmare
 4. Angel Tears
 5. Seashore Dreams
 6. Dark Season
 7. Sound War
 8. Hope Garden
 9. Travelling
 10. The Neutron Star
 11. Join Us Into Sounds
 12. Playing The Universe
 13. Seashore Dreams (Radio Edit)

Line-up:

 • Hugo Flores – Vocals, Music, Instruments, Production
 • Jessica Lehto – Vocals, Vocal Harmonies, Arrangements

Links: