Fabulae Dramatis – Solar Time’s Fables

En daar is het tweede album van Fabulae Dramatis, een Belgisch/Colombiaanse band vol verrassingen. Voorman van het gezelschap is niemand minder dan Lemuria-frontman
Wesley Beernaert, die Belgische bijstand kreeg van sessiedrummer Sepp Coeck op dit album. De rest van de band bestaat uit Columbiaanse zangers en gitaristen, die elk hun plaats hebben in dit veelzijdige, sprookjesachtige plaatje.


Nou ja, sprookjesachtig… Dit Solar Time’s Fables staat bol van de vergeten verhalen, die centraal staan en het skelet vormen van ieder nummer. Deze tien nummers kennen allemaal een eigenzinnig, progressief – ja zelfs avant-garde – verloop, pas na enkele luisterbeurten krijg je een gevoel van herkenning te pakken. De jazzy progressiviteit contrasteert hard met de opera (sopraanstem is veelvuldig aanwezig) power metal, waardoor het allesbehalve een makkelijke snelle hap is. Fabulae Dramatis denkt behoorlijk out of the box en brengt een mengvorm van Therion, Ram-Zet en The Residents, maar dan omgekeerd. Heel eigenzinnig, uitdagend en vrij uniek. Of het zal aanslaan, dat weet ik niet, maar bestaansrecht heeft het absoluut zeker wel. Geef het een beurt zou ik zo zeggen.

Score:

75/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Agni’s Dynasty (Fire I)
 2. Stone
 3. Heresy (Steel)
 4. Sati (Fire II)
 5. Sirius Wind
 6. Coatlicue Serpent Skirt (Earth)
 7. Nok Terracottas (Mud)
 8. Forest
 9. Roble para el corazón (Wood)
 10. Smoke for the Clouds (Ahuirán’s Water)
 11. Barren (Gravel)

Line-up:

 • Wesley Beernaer – Keel
 • Daniel Díaz Ordoñez – Gitaar
 • Hamlet – Zang, Bas, Gitaar, Keyboards, Programmering
 • Isabel Restrepo – Zang, Sitar, Harmonium, Programmering
 • Isadora Cortina – Zang
 • Sepp Coeck – Drums

Links: