Exxasens – Beyond the Universe

Exxasens – Beyond the Universe
Consouling Sounds, 2009

Het Catalaanse Exxasens stuurt je als luisteraar met de tweede langspeler Beyond the Universe op een dromerige ruimteexpeditie. Deze reis wordt gesmeed door een mix van muziekstijlen zoals (post-)rock, (post-)metal, progressive, soundscapes en shoegaze en moet je als luisteraar ergens ‘Beyond the Universe’ afleveren. Zweverige types, droomastronauten en liefhebbers van bovenstaande genres opgelet!

De dertien nummers die het album telt gaan over astronomie, ruimtereizen en verre planeten. Maar ook wat filosofischere thema’s zoals het oneindige (omschreven door Georg Cantor) en Indiase mythologie (voorkomend in de Mahabharata) komen aan bod. Geen lichte kost dus, maar wel verdraaid interessant. Muzikaal gezien doet het me wat denken aan Klimt 1918 en Anathema‘s A Fine Day to Exit. Zo nu en dan versterkt met wat samples, waaronder het voorspelbare “… a small step for men… “.

Exxasens art

Beyond the Universe is een leuk, interessant, en zeer atmosferisch plaatje geworden. Heerlijk om aandachtig naar te luisteren en bij weg te dromen. Muzikale hoogstandjes of schokkende dingen komen niet aan de orde, maar om eerlijk te zijn valt dat niet eens op als je in de muziek weet te komen. Mooie muziek, mooi artwork, mooie website, kortom een interessante release!

Exxasens - Beyond the Universe cover
Tracklisting:

 1. Sky in Red
 2. Signals From The Outer Space
 3. Lost In Space
 4. ¿Por Que Me Llamas A Esta Horas?
 5. Polaris
 6. Stars In The Desert
 7. Gray
 8. Absolute Infinite
 9. A Singular Deploy
 10. Copernicus
 11. Spiders On The Moon
 12. Boolean
 13. Stellar

Line-up:

 • Jordi Ruiz – Alles

Links: