Exodus – Tempo of the Damned

Exodus – Tempo of the Damned
Nuclear Blast, 2004

Thrash is back! “Tempo of the Damned” is geen continue “lesson in violence”, maar wel een thrash-plaat zoals thrash behoort te klinken!

Deze nieuwe Exodus cd is zo’n 12 jaar na “Force of Habit” en precies 2 jaar na de dood van “Bonded by Blood” vocalist Paul Baloff, aan wie deze cd opgedragen is, uitgekomen. Op de Bonded by Metal tour was de mini-cd “War is my Sheppard” al te koop, als voorproefje op “Tempo of the Damned”. De 4 nummers die daarop stonden, zijn ook ongewijzigd terug te vinden op de digi-versie van “Tempo of the Damned” (AC/DC cover “Dirty Deeds done dirt cheap” als bonus track).

Exodus band 2004

De muziek op deze cd voldoet geheel aan de verwachtingen die “War is my Sheppard” opwekte. Lekkere thrash nummers met een mooie balans tussen snelle, agressieve riffs (bijvoorbeeld in “Scar Spangled Banner”, “Impaler” en “Tempo of the damned”) en wat rustigere, lekker in het gehoor liggende stukken (“Blacklist”, “Culling the Herd” en het groovy “Throwing Down”). Dit alles met de karakteristieke stem van Steve Souza en de verplichte gitaarsolo’s. Het nummer “Impaler”, wat ook al op “War is my Sheppard” stond, is nog geschreven door oa. Paul Baloff (lyrics) en Kirk Hammett (music), en bevat een herkenbare riff uit het Metallica nummer “Trapped under Ice”.

In de teksten op “Tempo of the Damned” wordt flinke kritiek geuit op de VS, het Christendom en de moderne samenleving. Zowel teksten als muziek neem je erg snel in je op, en blijven de rest van de dag in je kop hangen. “You put your faith in Christianity, I put mine in artillery!…”.

Ondergetekende kan niet wachten tot Waldrock, alwaar Exodus ongetwijfeld een geweldig optreden neer gaat zetten. “Tempo of the Damned” is verplichte aanschaf voor elke thrash-liefhebber!

Tracklist:Exodus Tempo Damned

 1. Scar Spangled Banner
 2. War Is My Sheppard*
 3. Blacklist
 4. Shroud Of Urine
 5. Forward March
 6. Culling The Herd
 7. Sealed With A Fist*
 8. Throwing Down
 9. Impaler*
 10. Tempo Of The Damned
 11. Dirty Deeds done dirt Cheap* (AC/DC cover, bonustrack)

*: ook op “War is my Sheppard” Mini-cd

Line-up:

 • Gary Holt – Guitars
 • Steve Souza – Vocals
 • Rick Hunolt – Guitars
 • Tom Hunting – Drums
 • Jack Gibson – Bass

Links: