Evisorax – Ascension Catalyst

Opgericht in 2004 en twee jaar later debuterend middels een demo is deze Engelse grindcoreband inmiddels toe aan album nummer twee. In de tussentijd verschenen er wat EP’s en singles maar de heren nemen er de tijd voor want er kan zomaar twee jaar tussen de releases zitten.

Op Ascension Catalyst staat een vijftiental nummers en het ding klokt niet overdreven lang. Met een speelduur van een minuut of twee gemiddeld wordt de muziek er doorheen geramd. Hierbij valt op dat de drums vrij hard in de mix staan en de gitaren, zang en vervormde basgitaar wat naar de achtergrond dringen. Zeker als het tempo wat omhoog gaat is dat niet altijd even prettig om naar te luisteren. Bonuspunten verdient de band wel omdat men voor een puur geluid gaat (dus zonder gebruik te maken van computers tijdens het opnemen). Zeer waarschijnlijk is Ascension Catalyst live opgenomen in de studio zonder dat er achteraf veel aan het geluid is gesleuteld.

Flink wat nummers beginnen dan wel weer met een digitaal klinkende computerbliep/-noise. Iets waarvan je na de vierde keer kunt zeggen :”ja, nou weten we het wel”. Het doet echter niets af aan het feit dat de heren goed zijn in hetgeen ze brengen: lekkere vuige en soms zelfs swingende grindcore met redelijk wat tempowisselingen. Wanneer het echt snel wordt, vliegen de muzikanten net niet uit de bocht maar het scheelt niet veel.

Het beste komt de muziek van Evisorax tot zijn recht in een vuig punkhol aanschouwd door linkse vegans met dreads en types die zichzelf buiten de maatschappij hebben geplaatst. Omdat het nog wel even kan duren voordat de punkholen weer voor het betalend publiek open gaan, kun je dit tot die tijd best eens op vinyl beluisteren. Inderdaad, dit album verschijnt niet op cassette of cd.

Score:

75/100

Label:

7 Degrees Records, 2020

Tracklisting:

 1. Gayatri
 2. Midnight Is For Regrets
 3. Hyperphysical Hyperarchy
 4. The Sun Behind The Sun
 5. Terrible Viper
 6. Ascension Catalyst
 7. Harsh Reality
 8. She-mule
 9. Vasuki
 10. Magi Ultimogeniture
 11. Giving It Teeth
 12. Draw The Line
 13. Lucent Antecessor
 14. Fall Into Satori
 15. Irkalla

Line-up:

 • John White – Zang
 • Dan Lynch – Gitaar
 • Oliver Turner – Basgitaar
 • Simon Brotherton – Drums

Links: