Evile – Infected Nations

Evile – Infected Nations
Earache Records, 2009

Komt dat zien, komt dat zien! Evile, de thrash-sensatie/hype uit Engeland brengt zijn tweede plaat uit. Na een sterk, maar net niet aan de onmogelijk hoge verwachtingen voldoenend debuut is het nu aan de heren om de lat voor de nieuwe golf oude-school-thrash weer wat hoger te leggen. En denk eraan: de bandnaam spreek je uit als ‘E-Vaail’! Waarom? Nou, omdat dat METAL is!

Het eerste wat me opvalt als ik de speellijst zie, is de behoorlijke lengte van het album. Bijna een uur muziek is aan de lange kant voor veel bands maar als er hard ‘gethrasht’ zou moeten worden zeker. En helaas verandert die voorlopige conclusie niet meer tijdens mijn luistersessies. Het album is niet slecht want de heren kunnen zeker spelen en een goed nummer schrijven, maar Evile kiest deze keer voor veel midtempo-nummers die allemaal net wat te lang doorgaan en lichtelijk oubollig overkomen. Typische voorbeelden daarvan zijn Genocide en Plague to End All Plagues. En het is duidelijk dat de plaatjes van Metallica veel zijn gedraaid door Matt Drake en consorten. De productie doet denken aan Metallica’s klassiekers, de zang aan die van metalikoon Hetfield in die zelfde periode en een paar nummers zijn behoorlijk in de stijl van een album als And Justice For All…. Al met al is dit niet zo vreemd aangezien Evile eerst Metal Militia heette en een coverband was van… u raadt het al.

Als er nou net wat harder tekeer was gegaan en een paar nummers die weinig toevoegen waren weggelaten, dan was het resultaat stukken krachtiger geweest. Minder zou zeker meer zijn geweest in het geval van Infected Nations. In elk geval qua beoordeling.

Tracklisting:
Xerath - I

 1. Infected Nation
 2. Now Demolition
 3. Nosophoros
 4. Genocide
 5. Plague To End All Plagues
 6. Devoid Of Thought
 7. Time No More
 8. Metamorphosis
 9. Hundred Wrathful Deities

Line-up:

 • Matt Drake – Lead vocals, rhythm guitar
 • Ol Drake – Lead guitar
 • Mike Alexander – Bass guitar
 • Ben Carter – Drums

Links: