Evildead – United States Of Anarchy

Eenendertig jaar na de kvlt-klassieker Annihilation Of Civilization komt Evildead met een nieuw album. United States Of Anarchy is de titel van dit derde studioalbum van de Amerikaanse thrashers.

De eerste helft van United States Of Anarchy voldoet eigenlijk exact aan de verwachtingen die je mag hebben van nieuw werk van Evildead. Beukende cross-over thrash die zwaar tegen de maatschappij schopt en dan vooral de Amerikaanse maatschappij natuurlijk, want dat land maakt het ook wel erg makkelijk om hier tegen aan te schoppen. Vooral op politiek gebied hebben de heren de nodige meningen waarvan ze het noodzakelijk vinden om ze te delen met de rest van de wereld.

Terwijl we lekker doortrappen en inmiddels de halve kamer aan gort hebben geschopt op de klanken van de eerste vijf nummers, begint het nummer No Difference ineens met een jazzloopje om ons even te kalmeren. Ook al is het maar van korte duur, deze onderbreking trekt je aandacht wel gelijk weer naar de boodschap die de band brengt: de corrupte chaos die politiek heet. Ook de volgende nummers weten de aandacht vast te houden door simpelweg wat meer variatie in de muziek aan te brengen. Niet alleen maar rechttoe rechtaan beuken, maar zo af en toe ook wat melodie toevoegen werkt beter om de luisteraar aan je te binden en op die manier je boodschap over te brengen.

De eerste twintig minuten van United States Of Anarchy is voor iedereen die gewoon naar een ouderwets portie beukende cross-over thrash wil luisteren. Wil je iets meer variatie ga je voor de tweede helft. Welke van de twee je voorkeur ook heeft gegarandeerd dat je zin krijgt om te gaan demonstreren tegen de politieke elite en alle spelletjes die daar bij gespeeld worden. Het hele album is voorzien van een volle productie waarbij alle betrokkenen goed hoorbaar zijn zonder te glad te klinken. Evildead is terug en heeft een duidelijke boodschap, en wel eentje die in deze gekke tijd ongetwijfeld een luisterend oor zal vinden!

Score:

80/100

Label:

STEAMHAMMER / SPV, 2020

Tracklisting:

 1. The Descending
 2. Word Of God
 3. Napoleon Complex
 4. Green House
 5. Without A Cause
 6. No Difference
 7. Blasphemy Divine
 8. A.O.P. / War Dance
 9. Seed Of Doubt

Line-up:

 • Albert Gonzales – Gitaar
 • Juan Garcia – Gitaar
 • Rob Alaniz – Drums
 • Phil Flores – Zang
 • Karlos Medina – Bas

Link: