Evil Invaders – Surge of Insanity: Live in Antwerp 2018

Na twee langspelers en evenveel EP’s vinden onze landgenoten/buren van Evil Invaders het tijd om duidelijk te maken waar de band het beste tot zijn recht komt en dus brengt de band een live-album uit, Surge Of Sanity genaamd.

Surge Of Sanity is opgenomen in Antwerpen, zoals je uit de subtitel al had opgemaakt natuurlijk, een thuiswedstrijd voor de band. Napalm Records is zo aardig en slim geweest om ons niet alleen geluidsmateriaal toe te sturen, maar ons ook de beschikking te geven over beeldmateriaal. Beeld is mijns inziens een pluspunt bij een liveregistratie, ook al is dat beeld zoals hier het geval is nogal korrelig. Hopelijk ligt dat aan de kwaliteit van onze kopie en hebben de uiteindelijke dvd’s betere kwaliteit. Iets wat ik wel vermoed overigens.

Een ieder die Evil Invaders de afgelopen jaren live heeft zien optreden weet eigenlijk precies wat te verwachten op dit album. Verrassingen bevat dit album dan ook niet, maar dat is ook niet de insteek geweest. Surge of Insanity is een perfect aandenken voor iedereen die Evil Invaders een keer heeft zien optreden en nog een keer wil nagenieten.

Het geluid van de band is lekker voorop geplaatst in de productie, zodat je de band goed kan horen spelen. Tussendoor mag het publiek even juichen, maar over het algemeen hoor je weinig van het publiek en dat is niet omdat ze het niet naar hun zin hebben zoals de beelden aantonen. Al met al is Surge of Insanity een prima aanvulling op je Evil Invaders-collectie. Een musthave voor de fans en voor de nog-niet-fans een mooie gelegenheid om zich te laten overtuigen om wat vaker naar de band te luisteren!

Label:

Napalm Records, 2019

Tracklisting:

 1. Intro
 2. As Life Slowly Fades
 3. Pulses Of Pleasure
 4. Shot To Paradise
 5. Mental Penitentiary
 6. Broken Dreams In Isolation
 7. Feed Me Violence
 8. Stairway To Insanity
 9. Among The Depths Of Sanity
 10. Oblivion
 11. Master Of Illusion
 12. Witching Hour (Venom Cover)
 13. Fast, Loud ‘N’ Rude
 14. Raising Hell
 15. Victim Of Sacrifice
 16. Outro: Shades Of Solitude

Line-up:

 • Joe – Zang, gitaar
 • Max – Gitaar
 • Senne – Drums
 • Joeri – Basgitaar

Links: