Evergrey – Hymns For The Broken

Evergrey – Hymns For The Broken

AFM, 2014

Het negende album van Evergrey is een degelijk product geworden. Met een vies woord zou je Hymns For The Broken professioneel mogen noemen. Een term die mij sowieso snel te binnen schiet wanneer het over het vehikel van Tom S. Englund gaat. Echt slechte platen maken de heren niet, echte knallers ook niet.

Hymns For The Broken is een erg geproduceerde plaat. Toetsen, ‘programming’ wordt het tegenwoordig ook wel eens genoemd, zijn nadrukkelijk aanwezig. En ja hoor, ook autotune lijkt gebruikt: luister maar eens naar de eerste zanglijnen van Tom in het begin van Archaic Rage. En de nummers dan? Die zijn oké, maar niet veel meer dan dat. Overwegend midtempo en ze duren net iets te lang, het extreem zoetsappige Missing You daargelaten.

Stevig in de markt gezet, gelikte clip, veel media-aandacht. Het zorgt voor een zachte landing voor Hymns For The Broken. Echt indalen zal het echter niet. Daarvoor biedt Evergrey simpelweg te weinig aanknopingspunten, is de zang van Englund te eenvormig en ontbranden de nummers te weinig.

Tracklisting:
evergrey

 1. The Awakening
 2. King of Errors
 3. A New Dawn
 4. Wake a Change
 5. Archaic Rage
 6. Barricades
 7. Black Undertow
 8. The Fire
 9. Hymns for the Broken
 10. Missing You
 11. The Grand Collapse
 12. The Aftermath

Line-up:

 • Tom S. Englund – zang, gitaar
 • Rikard Zander – toetsen
 • Johan Niemann – bas
 • Henrik Danhage – gitaar
 • Jonas Ekdahl – drums

Links: