Etta Zero – The Last of All Sunsets

Etta Zero – The Last of All Sunsets

Dr. Music Records, 2014

Etta Zero, een collectief uit Liechtenstein, brengt met The Last of All Sunsets haar debuut. En dat heeft even op zich laten wachten wetende dat de band al bestaat sinds 2000. Slechts twee EP’s, waarvan één met louter covers, is de schamele oogst tot nu toe.

Dat de band een achtergrond heeft in de synth-pop is duidelijk hoorbaar. Elektronica en rechttoe-rechtaan beats (Sorrow) zijn de leidraad onder dit schijfje. Gitaren zijn er ook en die knallen er goed in met vette, crunchy, riffs. Zwakste schakel is zanger Mathias. Niet geheel accentloos en behoorlijk iel.

The Last of All Sunsets is wel een degelijk debuut. Prima geluid en dito productie. Het songmateriaal is degelijk, maar nergens verrassend in die zin dat er iets blijvend in je hoofd nestelt. Etta Zero heeft wel wat weg van Paradise Lost ten tijde van een album als Host. Minder melancholisch, dat wel. Ongecompliceerd rocken kan de band ook en doet dat goed (From The Ashes, Crush On You).

Onder aan de streep is het mij toch allemaal te braaf. Nergens springt de band uit de bocht. Het is keurige metalrock met de nodige elektronica. Songstructuren neigen zelfs naar de hedendaagse platheid van een band als In Flames. En dat is geen aanbeveling. Er is meer nodig dan degelijkheid en een prima productie om op te vallen. Aardig, niet meer dan dat.

Tracklisting:
ez

 1. Something Big (intro)
 2. The Last Of All Sunsets
 3. Sorrow
 4. All That I See
 5. From The Ashes
 6. Crush On You
 7. Anymore
 8. Etta Zero
 9. Heartbeats
 10. Set Me Free
 11. The Downfall Factory
 12. Heaven Is Closer

Line-up:

 • Mathias Nutt – zang, synths
 • Johannes Schraner – gitaar, synths
 • Thomas Hemmi – bas, piano, synths
 • Marius Matt – drums, percussie

Links: