Eternal Breath – World Of Chaos

Eternal Breath is afkomstig uit België en bestaat al sinds 1996. Echt productief is de band niet, want behalve een aantal demo’s is World Of Chaos pas het tweede album van de band. Ik ben diep in ons archief gedoken, maar heb helaas niets kunnen vinden over eerdere releases van de band.

Muzikaal klinkt Eternal Breath als stevige heavy metal met invloeden van power en thrash metal toegevoegd, wat zich vooral laat horen in het gitaarwerk. Snelle riffs en solo’s ondersteund door beukende drums. De elf nummers op dit album klinken stuk voor stuk allemaal erg degelijk. Dit komt mede door de productie die de muziek geen ruimte geeft om te ademen. De muziek klikt hierdoor erg gedempt.

Bovenop dit alles horen we zanger Andy Polfliet. Zijn zangkwaliteiten zijn hoorbaar goed aanwezig, ik heb alleen soms wat moeite met zijn manier van uitspreken. Het is duidelijk te horen dat Engels niet zijn moerstaal is, zal ik maar zeggen. Als je door die gebrekkige uitspraak heen prikt, hoor je een klassiek geschoolde zanger die de hoge noten goed weet te bereiken.

Al met al moet ik concluderen dat World Of Chaos na dik drie kwartier luisteren geen blijvende indruk op mij heeft achtergelaten. Een leuk tussendoortje, maar waarschijnlijk zal dit album verdwijnen in mijn eigen archief en daar stof liggen te vergaren. Degelijkheid troef op dit album.

Score:

50/100

Label:

Sliptrick Records, 2019

Tracklisting:

 1. My Redemption
 2. Never Surrender
 3. Need For Speed
 4. Fire
 5. Fight For Metal
 6. Follow Your Dream
 7. Power And Glory
 8. Hard Life
 9. The Greatest Loss
 10. Revenge
 11. Y.P.M.O.

Line-Up:

 • Andy Polfliet – Zang
 • Marino Decaluwé – Gitaar
 • Robin Vancayseele – Gitaar
 • Aaron Soen – Bas
 • Kenny Geerts – Drums

Links: