Eskimo Callboy – The Scene

Het Duitse Eskimo Callboy bracht in 2017 zijn vijfde album uit, via het grote Century Media. De band trekt dan ook veel views naar zich toe met zijn trendy electronicore, een mengeling van metalcore, electro en posthardcore. Eskimo Callboy staat bekend als partyband, dus gewoon een gekke hoed opzetten en meedoen, toch?

Hey, I don’t give a shit
So fuck that,
You make me sick
I don’t give a shit
Living on the fast lane
It doesn’t mean a damn thing at all
Hey, let’s fuck the scene
Ready or not, let me hear you scream

Wel … neen. Geen hoedje, geen scream. In plaats van over de top zijnde party/trancecore krijgen we van Eskimo Callboy pogingen om nu metal, Amerikaanse rap en dansmuziek te blenden in iets wat tegelijkertijd überpoppy, stoer en aantrekkelijk voor metalliefhebbers zou moeten zijn. Veel geluk daarmee. Qua nu metal en rap lukt het tamelijk, Eskimo Callboy zal geen problemen ondervinden bij het winnen van zieltjes die het graag oppervlakkig en puberaal houden. Mannelijk, volwassen of stoer klinkt het echter totaal niet, integendeel. Deze Eskimo Callboy zou dan ook beter van naam veranderen, of het moet zijn dat eskimo’s ook als minderjarige als callboy aan de slag kunnen.

Typische modieuze melkmuilmetal, deze keer zonder überfoute nummers die een luisterbeurt nog konden rechtvaardigen omwille van het feit dat ze over de top fout zijn. Dit is gewoon heel erg platte massaproductie popmetal met een lachwekkende rap-attitude en een gebrek aan testosteron of humor. En daar zal een horde majorettes niets aan veranderen.

Score:

60/100

Label:

Century Media, 2017

Tracklisting:

 1. Back in the Bizz
 2. MC Thunder
 3. The Devil Within
 4. Banshee
 5. The Szene feat. Fronz
 6. Vip
 7. Shallows
 8. Nightlife feat. Little Big
 9. X
 10. New Age
 11. Frances
 12. Rooftop

Line-up:

 • Sebastian ‘Sushi’ Biesler – Keel
 • Kevin Ratajczak –  Keel, programmering, keyboards
 • Daniel ‘Danskimo’ Haniß – Gitaar
 • Pascal Schillo – Gitaar
 • Daniel Klossek – Bas
 • David Friedrich – Drums

Links: